7 червня у Будинку Кіно (м. Київ) відбулася світова прем'єра документального фільму «Східний фронт» британського журналіста Джона Суїні. На запрошення виконавчого продюсера, професора Університету Алабами (США) і нашого давнього друга Стівена Хамфріса до презентації кінострічки долучилися в.о. проректора з наукової роботи Державного податкового університету Олександра Смірнова та здобувачі вищої освіти.

В основу «Східного фронту» лягли матеріали, зняті Джоном та його командою у різних куточках України, з метою продемонструвати світові остаточні докази злочинів, які щодня здійснює армія рф в Україні, і спроби росії приховати ці злочини.

Перед початком фільму Олександра Смірнова подякувала організаторам за запрошення, всебічну підтримку України й Університету, зазначивши, що світ має знати правду про війну на території нашої країни. Також в.о. проректора привітала Джона Суїні з днем народження.

Після перегляду документальної стрічки глядачі мали унікальну можливість обговорити фільм із Джоном Суїні під час сесії запитань і відповідей та поспілкуватися зі справжньою легендою журналістських розслідувань.

Нагадаємо, 21 лютого 2023 року Джон Суїні прибув до Державного податкового університету, щоб на власні очі побачити масштаб руйнувань закладу вищої освіти, зібрати фото- й відеоматеріали зі свідченнями російської агресії тоді ще для майбутньої кінострічки.