Вітаємо професора кафедри комп’ютерних та інформаційних технологій і систем Державного податкового університету, Президента Української асоціації університетів третього віку, «Клепсидра» Артура Горбового з переобранням у члени правління міжнародної Асоціації університетів третього віку AІUTA та з обранням академіком Академії асоціацій університетів третього віку AIUTA.

Цьогоріч велика родина УТВ відсвяткувала видатну подію — півстолітній ювілей. 50 років тому в місті Тулузі на півдні Франції народилися Університети третього віку в класичному поєднанні «університет як заклад вищої освіти + університет третього віку для людей віком старше 50 років + міжнародна спільнота». На запрошення Президента Міжнародної асоціації університетів третього віку AIUTA професора Франсуа Велла, професор Артур Горбовий, член правління Асоціації УТВ, відвідав урочисті заходи, присвячені ювілею. Представники 40 країн світу, переважна більшість з яких підтримує український народ в боротьбі з загарбниками, обговорювали бачення майбутнього, підводили підсумки та було відзначено, що Україна і УТВ, мають унікальні напрацювання.

Комунікаційні заходи з нагоди 50-ої річниці університетів третього віку проходили у Капітолійському університеті Тулузи. Зокрема відбулося 112-те засідання правління Міжнародної асоціації університетів третього віку AIUTA. Офіційне відкриття почалося з вітальних слів президента AIUTA проф. Франсуа Велла. До присутніх звернулись також представники Лівану, Італії, Китаю, Сенегалу, Нігерії, Франції. Від України з вітальним словом виступив професор ДПУ Артур Горбовий, наголосивши на необхідності поглиблення співпраці в умовах невизначеності, подякував міжнародним партнерам за солідарність, підтримку ініціатив один одного. Засідання продовжилося виступами членів правління від 25 країн світу, які розповідали про історії успіху УТВ в своїх країнах, обговорювали нові можливості співпраці.

Сподіваємося на успішну співпрацю та подальшу реалізацію спільних ініціатив. Також висловлюємо вдячність представникам академічних спільнот, зокрема: Павелу Хелану — президенту Національної асоціації УТВ Чеської Республіки за запрошення до широкої співпраці та на міжнародну конференцію УТВ AIUTA в 2025 році та Маріан Алесон Карбонед, директорці проєктного офісу Аліканте, Іспанія.