4 червня в  Науковій бібліотеці ДПУ, до Дня журналіста, відбулася презентація книжки Валентина Собчука – журналіста з 40-річним досвідом, члена Національної спілки журналістів та Національної спілки письменників України – «Нерушима стіна».

Проректор з євроінтеграції та цифрової трансформації ДПУ Андрій Болдов у вступному слові зазначив, що журналістика – це не просто фах – це світогляд. Праця журналіста вимагає зосередженості, точності у фактах, правдивості. У письменництві цілком припустима фантазія та вигадка, художнє змальовування подій. Книжки можуть навчити нас багато чому. Вони дають можливість за короткий час отримати безцінний досвід, а талановито написана книжка допоможе це зробити з цікавістю і задоволенням. Сьогодні маємо можливість познайомитись з автором, поетом і письменником, журналістом, мешканцем Ірпеня - Валентином Собчуком та його книжкою, яка розповідає про історію України.

Декан факультету соціально-гуманітарних технологій, спорту та реабілітації ДПУ Наталія Зикун, в своєму зверненні до присутніх підкреслила , що висвітлювати події, які відбуваються, відкрито і об’єктивно вимагає певної сміливості, і в наш час журналісти відважно ведуть репортажі із місць бойових дій, збирають докази порушень противником законів ведення війни, проводять власні розслідування, що цінна і точна інформація про військові події ще з 2014 року доступна широкому загалу завдяки самовідданій праці журналістів, які не дають шансу перекрутити істину, чи забути подію та багато з них, на жаль, загинули виконуючи свою важливу місію.

На презентації також були присутні: депутатка Ірпінської міської ради Євгенія Ковтун, друг автора – письменник і поет Роман Кухарук, «Берегині з Ірпеня», студенти та працівники університету.

Книга – засіб масової комунікації. Сьогодні ми знайомились з автором, який має 40-річний досвід роботи журналістом та є автором понад 40 книжок поезії та прози,  він  фаховий журналіст, а ще письменник, романтик і дивак, який вміло поєднує  переваги обох обраних ним  професій, завдяки чому маємо цікаву історичну книжку «Нерушима стіна», де художньо описані події, що відбувались в реальності в Україні, від витоків Трипільської епохи, і дотепер.  Події, описані в книжці, свідчать, що війна росії проти України триває, по суті, з 12-го століття та має на меті знищення нас як нації.

Валентин Собчук – людина цікава і відкрита, його добродушність і схильність до щирого спілкування зібрала на сьогоднішній презентації різних людей не лише з університету, які працюють в різних галузях, але однаково захоплюються творчістю письменника-поета-журналіста. В ході заходу директорка Музею історії університету Ольга Підлісна розповіла про журналістську роботу, яку ведуть працівники музею заради збереження пам’яті  про загиблих у війні з росією студентів університету. Директор Наукової бібліотеки ДПУ Світлана Цимбалюк та  начальник інформаційно-бібліографічного відділу Наукової бібліотеки ДПУ запропонували до перегляду присутнім підготовлену працівниками бібліотеки тематичну  відеопрезентацію «Журналістика через книги та фільми».

Наукова бібліотека університету вкотре гостинно відкрила свої двері усім, хто прийшов привітати новонароджену книжку та її автора.  Це місце, де підтримують та допомагають реалізувати цікаві наукові ідеї та митецькі напрацювання – це культурний осередок, енергетичний зародок цікавості до науки, культури, просвітництва та розвитку.