19 грудня під час засідання ректорату Дмитро Серебрянський - в.о. ректора Державного податкового університету та Анатолій Кінах - президент Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців» підписали Меморандум про співробітництво.

Підписання Меморандуму відбулося за участі адміністрації вишу та віце-президента Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців» Юлії Дроговоз.

Тісна співпраця сторін має на меті об’єднати зусилля, спрямовані на правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне, навчальне, науково-методичне та інше забезпечення подальшого розвитку спільної діяльності. А також напрацювання пропозицій щодо удосконалення податкової системи України.

В.о. ректора ДПУ розпочав вступне слово з привітань присутніх з нагоди чудового свята - Дня Святого Миколая, і побажав світла у кожну домівку.

У своєму виступі Дмитро Миколайович закликав колектив активізуватися, кафедрам бути ініціативними, щоб якісно реалізувати все заплановане.

«Укладення цього Меморандуму є основою для розширення співпраці та сприятиме взаємній підтримці двох інституцій. Впевнений, що наше співробітництво буде продуктивним, спільними зусиллями нам вдасться реалізувати партнерство не тільки на папері, а й у співпраці», – зазначив Дмитро Серебрянський.

Також він запевнив, що в ДПУ є науково-педагогічні кадри, кваліфіковані фахівці для вирішення проблемних питань у сфері податкового адміністрування й державного управління, що гарантує позитивні результати нашої взаємодії.

Своєю чергою Анатолій Кінах зауважив: «Життя продовжується. Попри складні умови, ми впевнені в перемозі, тому важливо вирішувати не лише поточні питання, а й дивитися хоча б на декілька кроків вперед».

Президент громадської організації розповів, що сьогодні ми зміцнюємо діалог, який має бути постійним: між державою та суспільством, освітою, владою та бізнесом. Це принципово, щоб Україна могла зберегти достатньо високий рівень макрофінансової стабільності.

Як бійці на фронті, так кожен із нас має виконувати завдання на своїх місцях, переконаний Анатолій Кирилович.

«Ми готові до співпраці. На її основі ми очікуємо системного, наукового та високопрофесійного супроводу, аналітичних висновків і пропозицій.
Впевнений, що разом, командними методами, нам вдасться сформувати умови розвитку України, як сучасної конкурентної європейської держави».

Крім цього, в рамках співпраці окреслені основні напрями взаємодії - методична допомога та впровадження навчальних програм для підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування відповідно до основних потреб реформи державного управління та державної служби. А також, сприяння в організації проведення перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців для ринкової економіки.
Узгоджені й інші напрями співпраці, у тому числі з можливим залученням закордонних інституцій.

Зазначимо, що окрім підписаного офіційного документа, ще запланована додаткова угода.

Також, у рамках підписання Меморандуму, відбулося нагородження науково-педагогічних працівників Почесними грамотами та відзнакам Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців».

Відтак, за вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки, активну науково-педагогічну і громадську діяльність, подання законодавчих ініціатив у сфері оподаткування та з нагоди 101-річниці заснування закладу, першої річниці Державного податкового університету вісім освітян ДПУ отримали нагороди.