Колектив ДПУ, попри труднощі та виклики, продовжує демонструвати високі наукові результати. 

За даними рейтингу Ukrainian National H-index Ranking 2023 Податковий університет посідає 99 (↑14) позицію у групі ЗВО України з Високим науковим потенціалом. 

З квітня 2023 року навчальний заклад значно покращив свої позиції — відразу піднявся на 14 сходинок.

Укладачі рейтингу проаналізували дослідницьку діяльність 438 університетів, установ та наукових організацій України, а їх позиції розподіли за трьома категоріями:

 ⁃ Scientific Potential Leaders (Лідери з наукового потенціалу) — з 1 по 50 місце (10%) — це найбільш впливові наукові організації країни за сумарним показником індексу Гірша;
 ⁃ High Scientific Potential (Високий науковий потенціал) — з 51 по 150 місце — наукові установи, що входять до 30% найкращих в країні за показниками продуктивності;
 ⁃ Members Of The Ranking (Учасники рейтингу) — зі 151 по 434 місце — всі наукові організації, що займають позиції нижче 30% найкращих.

Державний податковий університет увійшов до категорії Високий науковий потенціал з такими показниками:

  • Показник індексу Гірша National H-index (різниця) — 30 (+3);
  • Показник H-index (Scopus) — 15 (+1);
  • Показник H-index (WoS) — 11 (+1);
  • Показник H-index (Google Scholar) — 130 (+14).

Нагадаємо, Ukrainian National H-index Ranking — національний рейтинг, направлений на оцінку наукової продуктивності вчених, дослідницьких груп та організацій України на основі консолідованого показника індексу Гірша. Рейтинг враховує сумарний показник індексу Гірша наукових установ України з урахуванням відомостей наукометричних баз даних та платформ Scopus, Web of Science та Google Scholar. 

Докладніше.