15-16 лютого 2023 року у Варшаві (Польща) почала роботу масштабна виставка-форум «ReBuild Ukraine» для залучення зовнішнього фінансування з метою відбудови громад, що постраждали внаслідок військової агресії.

Тут зібралися представники міжнародних донорських і фінансових організацій, благодійних фондів, інвестиційних та будівельних компаній, а також державних структур і територіальних громад України.

У складі Ірпінської громади Ірпінська міська рада до форуму долучився радник в.о. ректора Державного податкового університету Олександр Гончар. Він презентує проєкт відбудови зруйнованих об'єктів ДПУ.

До речі, Податковий – єдиний заклад вищої освіти України, представлений на ReBuild Ukraine 2023.

Нагадаємо: внаслідок бойових дій, які точилися на території Ірпеня у березні 2022 року, Університет зазнав серйозних руйнувань. Повністю знищено адміністративний корпус, частково пошкоджено ще 5 корпусів. Значних руйнувань зазнали 6 гуртожитків, в яких проживали студенти та співробітники, а також будинок готельного типу, спортивний комплекс, медичний центр, котельня та комплекс господарських будівель.

Загалом зруйновано 50 % інфраструктури Університету. Орієнтовна вартість проєкту відбудови складає 27 000 000 EUR. 

Сподіваємося на підтримку закордонних інвесторів, адже залучення іноземних інвестицій є надзвичайно важливим для відбудови Державного податкового університету – культурного та освітньо-наукового центру Ірпінської територіальної громади. 

Повну інформацію про Ірпінську міську територіальну громаду та проєкти, що будуть представлені на ReBuild Ukraine 2023, зокрема, Державний податковий університет, можна переглянути за посиланням: 

https://rebuildukraine.in.ua/irpinska-hromada