Колектив Податкового разхом з представниками Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю зібралися у Конференц-комплексі Університету.photo 5373008146496338932 y       У прямому ефірі відбулося включення з різних куточків України та з Польщі.  Зокрема, з Києва, Харкова, Дніпра, Ірпеня, Львова, Одеси та Варшави. Транслювався захід на YouTube-каналі Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю.
       Під час телемарафону говорили про європейське майбутнє професії, інтеграцію академічної та професійної освіти, професійні хаби, сьогоднішні реалії, важливу роль професії у відновленні України у повоєнний час тощо.
       «16 липня – день не тільки для вітань, це день про можливості, професійні навички, які ми маємо використовувати, знання, які сприятимуть відновленню країни та наближатимуть перемогу. Ми мусимо сприяти виконанню обов'язків, бути на лінії захисту освіченої нації, вчитися та навчати, створювати краще майбутнє», – зазначила в.о. ректора. І додала: «Незважаючи ні на що, ми забезпечуємо безперервний освітній процес і кожного року випускаємо професіоналів, які сприятимуть відновленню України. Цьогоріч, зокрема, Факультет податкової справи, обліку та аудиту випустив 185 магістрів та 89 бакалаврів – фахівців у сфері податкової справи обліку та аудиту».
photo 5373008146496338935 y       В.о. ректора наголосила, що уже протягом п’яти років успішне партнерство Університету з Органом суспільного нагляду за аудиторською діяльністю у підготовці лідерів відкриває нові можливості для цілеспрямованої молоді та забезпечує Україну висококваліфікованими фахівцями.
       У свою чергу заступник виконавчого директора Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю Олександр Суворов звернув увагу на  на актуальні виклики сьогодення в освітньому процесі. «Автоматизація та технології продовжують нашу професію, це вимагає від нас швидко адаптуватися, тому заклади освіти мають вже зараз орієнтуватися на нові очікування від нашої професії та формувати свої освітні програми таким чином, щоб студенти, які будуть випускатися, отримували компетенції, які знадобляться в майбутньому чи вже зараз», - зауважив фахівець.
      «У кожного з нас є можливість розпочати нове життя, ми повинні бути на цьому старті разом: професійна організація та навчальний заклад. Маємо навчити студентів приймати професійні рішення та виробляти професійні судження», - додав академік Національної Академії статистики, обліку та аудиту Держстату України Олександр Редько. Відмітимо, що  День бухгалтера та аудитора в Україні відзначається щорічно 16 липня з 2004 року.
       Організаторами телемарафону виступили: Міністерство фінансів України, Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, Аудиторська палата України, Громадська організація «Федерація професійних бухгалтерів та аудиторів України», Всеукраїнська професійна громадська організація «Спілка аудиторів України», Міжнародна громадська організація «Рада незалежних бухгалтерів та аудиторів», Громадська організація «Всеукраїнський Бухгалтерський Клуб», Всеукраїнська професійна громадська організація «Спілка податкових консультантів України», Громадська організація «Професійна організація аудиторів, бухгалтерів та викладачів ОКД», Громадська спілка «Палата аудиторів і бухгалтерів України» та Громадська організація «Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України».photo 5373008146496338928 y