Фінальну частину Всеукраїнської податкової олімпіади, яка відбулася в ДПУ, розпочав в. о. ректора Дмитро Серебрянський, який відмітив, що податкова політика в нашій державі є важливою та пріоритетною і вона потребує модернізації та інтеграції до сучасних європейських стандартів, а для досягнення цієї мети необхідні відповідні знання та бажання діяти і такі ініціативи, як ця, мотивують молодь вчитися, досліджувати, аналізувати, мислити нестандартно та застосовувати отримані знання на практиці.

Олімпіада об’єднала молодь з усіх областей України. У ній взяли участь 598 студентів із 107 навчальних закладів.

Сьогодні 20 фіналістів — студенти з 16 навчальних закладів країни отримали унікальну можливість продемонструвати свої інтелектуальні здібності. У фіналі вони презентували свої рішення, відстоюючи свою позицію та відповідаючи на численні питання членів журі, які перевіряли не лише правильність вирішення кейсів, а й вміння мислити критично, тримати удар, моделювати ситуації та швидко орієнтуватись, бути впевненим, спираючись на свої глибокі знання.

Журі зацікавлено розглядало роботи кожного учасника, активно ставило додаткові питання, і, як зазначив керуючий партнер А1 Consulting Володимир Чижиков, чим цікавіші були відповіді, тим важче було відпускати доповідача.

За результатами оцінювання змагань перемогу здобули:

  • І місце – Віталій Трегубенко (Чорноморський національний університет імені Петра Могили);
  • ІІ місце – Катерина Хмеленко (Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ);
  • ІІІ місце – Ірина Грицюк (КНЕУ імені Вадима Гетьмана).

Фіналістам олімпіади вручили сертифікати учасників. Три переможці отримали iPhone 15. Окрім цього, їм відкрилася можливість стажування в престижній консалтинговій компанії. Під час заходу члени журі наголошували, стосовно рівня обізнаності в податковій галузі та всебічного розвитку і бажання працювати чесно і наполегливо, можна бути спокійними за майбутнє нашої країни та порадіти тим позитивним змінам, які варто очікувати від таких фахівців.

Нагадуємо, що захід відбувся за підтримки Міністерства фінансів, Державної податкової служби України та А1 Consulting з метою сприяння розвитку креативного мислення у вирішенні складних завдань та усвідомленню важливості роботи податкової системи для економіки країни та формуванню податкової культури серед молоді.

Вітаємо переможців та дякуємо всім учасникам за сміливість та працю. Бажаємо нових здобутків та подальших перемог!