Очільник Державного податкового університету Дмитро Серебрянський провів плідну зустріч зі старшокласниками ліцею «Наукова зміна», під час якої ознайомив майбутніх студентів з основами податкової культури.

На зустрічі були порушені актуальні питання податкової тематики, зокрема учні дізналися, які податки сплачують українці, та чому це так важливо.

Старшокласники активно дискутували про те, чи є податки примусовим або ж добровільним платежем, оскільки думки присутніх розділилися. Їх також цікавив європейський досвід у сфері податкової культури. Крім цього, було розглянуто структуру видатків на освіту та підтримку Збройних Сил України.

У ході зустрічі майбутні студенти активно долучалися до обговорень, ділилися думками, аргументували й відстоювали позиції та піднімали багато питань.

 

Під час профорієнтаційної частини зустрічі в. о. ректора презентував Державний податковий університет, розповів про напрями підготовки, освітні та наукові можливості. Учні також мали змогу ближче ознайомитися з закладом вищої осіти, переглянувши відеоролик про університет.

Студентка-журналістка ДПУ Дарина Сльоза поділилася своїм досвідом навчання та розповіла про те, як їй вдається поєднути навчання і роботу, наголошуючи на величезній підтримці викладачів.

У межах візиту в. о. рекора також поспілкувався з керівництвом спеціалізованого навчального закладу, зокрема з директоркою Марією Лисенко, результатом чого стала укладена угода про співпрацю.

Наприкінці зустрічі Дмитро Серебрянський подякував усім за чудовий діалог і закликав молодь цінувати та поважати батьків, викладачів і Батьківщину.

Варто зазначити, що з податкової культури починається основа економічної стабільності держави. Такі зустрічі формують підґрунтя для створення вмотивованої студентської спільноти, яка з часом стане кваліфікованими фахівцями, що розбудовуватимуть нашу державу.