Сьогодні відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків — 2023», до якої долучився очільник Державного податкового університету Дмитро Серебрянський.

Ініціативу, спрямовану на підвищення соціального престижу українських платників податків, організовано Асоціацією платників податків України. Зокрема, з метою підтримки українських платників податків та відзначення їхньої свідомої позиції попри усі виклики часу.

Незважаючи на складні умови, бізнес усвідомлює свою відповідальність працювати, сплачувати податки та забезпечувати країну ресурсами, необхідними для життя і оборони держави. Тому традиційний щорічний конкурс було відновлено після перерви, зумовленої війною. На церемонії було відзначено 69 переможців — осіб і організацій, які не лише виконують свої обов'язки, але й демонструють високий рівень соціальної відповідальності, стаючи прикладом для наслідування.

Серед почесних гостей заходу були: народний депутат України та голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк, народний депутат України та голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, а також президент Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців» Анатолій Кінах.

В. о. ректора Дмитро Серебрянський виступив з вітальним словом та від імені команди Державного податкового університету подякував присутнім, які у найскладніші часи продовжують формувати бюджет держави, що забезпечує нашу незалежність і можливість боронити країну від ворога. Він зазначив: «Кожна копійка, сплачена в держбюджет, має величезну цінність. Це результат величезних емоційних і трудових зусиль. Сьогодні на благо нашої країни ми сплачуємо подвійний податок — донати. Те, що ви робите для держави, — безцінно навіть у мирний час, не говорячи вже про час війни. Адже податки є критично важливими для забезпечення державного бюджету, ресурси якого зараз спрямовуються на потреби армії».

В. о. ректора запросив присутніх долучатися до підготовки майбутніх податківців: «Залучайтеся до викладання, до гостьових лекцій, мотивуйте наше майбутнє покоління, діліться досвідом і знаннями. Ми прагнемо сформувати фахових спеціалістів, які будуть активними учасниками у формуванні нашої податкової політики».

Крім цього, Дмитро Миколайович висловив подяку Асоціації платників податків за організацію заходів, які слугують стимулом для платників податків. Він повідомив, що наш університет активно долучається до популяризації податкової культури та свідомості. Спільно з Міністерством фінансів України та Державною податковою службою України ініціювали щорічний Всеукраїнський конкурс «Податківець майбутнього», за результатами якого було створено збірник «Податки очима дітей. Віримо в нашу Перемогу», який містить вірші, поезії та малюнки дітей, відображаючи їхнє розуміння ролі податків у розбудові сильної України.

Завершуючи промову, Дмитро Серебрянський зачитав один із віршів цього збірника і презентував перший примірник президенту Асоціації Гріголу Катамадзе. «Дякую вам за вашу роботу та за вагомий внесок у розвиток нашої держави», — додав він.

Після цього очільник вишу долучився до урочистого нагородження переможців Всеукраїнського рейтингу.

Варто зазначити, що у ході проведення заходу обдаровані студенти ДПУ — представники Культурно-мистецького центру «Сузір’я» подарували присутнім чудовий музичний виступ, виконавши українські пісні.

Наприкінці події Грігол Катамадзе подякував присутнім і кожному платнику податків — учаснику рейтингу за сумлінне та належне виконання своїх податкових зобов’язань перед державою.