Сьогодні, 27 липня 2024 року, у Державному податковому університеті відбулося урочисте складання Військової присяги випускниками кафедри військової підготовки.

У заході взяли участь в. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський, викладачі кафедри військової підготовки на чолі з завідувачем, полковником запасу Валерієм Яремою, поважні гості, батьки та рідні випускників.

Цього року, попри складні часи, кафедра випустила майже сотню офіцерів молодшого складу – амбітних, енергійних та патріотично налаштованих юнаків й дівчат, які поповнять лави українських захисників і захисниць.

В. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський у вітальному виступі підкреслив: «Сьогодні, під час збройної агресії росії проти України, кожен з нас, як ніколи, розуміє надважливе значення професії військового. Ви обрали складний, відповідальний, але високо патріотичний і дуже потрібний державі, народу напрямок діяльності. І тим з вас, хто ухвалить рішення захищати нашу країну у лавах ЗСУ, – велика шана за рішучість, мужність та відданість Батьківщині!».

Підтримати та привітати молодь з особливою подією у їхньому житті – присвоєнням звання молодшого лейтенанта запасу – прийшли батьки, рідні та близькі, а також друзі.

Звучали вітальні промови, хвилюючі та надихаючі, а після відбувся урочистий момент – складання присяги на вірність українському народу. 

Випускники виголосили слова клятви, що стверджує їхнє рішення стати на захист Батьківщини. Пишаємося нашою молоддю!

Наприкінці заходу капелан благословив молодих офіцерів на успішну службу. Цікаво, що отець Андрій (Клюшев) – настоятель храму Святого Миколая, який розташований на території ДПУ є випускником кафедри і має військове звання лейтенанта запасу.

Щиро вітаємо випускників зі складанням Військової присяги! Ви – наше майбутнє, наша міць та гордість! Будьте гідними захисниками свого народу!

Слава Україні!