Сьогодні ми ділимося з вами особливою подією — університетська родина приймає понад півтисячі юнаків і дівчат, які стали студентами Державного податкового університету: відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти. 

Вже сьогодні відкрилася нова сторінка історії, яку першокурсники писатимуть разом з університетською спільнотою. Історії, яка твориться незважаючи на виклики часу. Пишаємося молоддю, яка попри війну прагне здобувати вищу освіту та працювати на благо нашої держави. 

Ми розпочинаємо новий навчальний рік у непростий час, коли Україна продовжує боротися за свою свободу і незалежність. Ранок зустрів звуками сирен, вибухами. Попри це, ці молоді люди тут, залишаються непохитними у своєму прагненні до знань, досягнень та розвитку, і попри все здобувають освіту в українському виші. Радіємо і пишаємося тим, що молодь обирає саме наш університет! 

На урочистостях з нагоди Дня знань в ДПУ зібралася університетська родина, почесні гості та друзі університету, аби привітати новоспечених членів нашої спільноти – майбутнє покоління фахівців, які розбудовуватимуть, робитимуть країни сильнішою, могутньою.

Очільник ДПУ Дмитро Серебрянський привітав молодь в команді Незламного ДПУ Міста-героя Ірпеня. Він зауважив, що адміністрація університету створює всі можливості для того, щоб здобувачі не лише отримували якісну освіту, але й мали можливість розвиватися у різноманітних напрямках: «Ви долучилися до університетського колективу, який дає можливість отримати найкращу освіту в фінансово-податковій сфері, колектив патріотичний, культурний та спортивно-активний. Тут ви матимете шанс реалізовувати себе в різних напрямках, які є важливими для подальшого фахового становлення та для загартування себе на майбутнє життя. Ми докладаємо зусиль, щоб ваші студентські роки були плідними та цікавими. Пам’ятайте, що отримані знання завжди будуть з вами, але важливо вміти їх застосовувати, проходити всі виклики гідно, із вірою і честю перед собою, сім’єю, та Батьківщиною».

З натхненими промовами та настановами  до студентів звернулися поважні гості, які долучилися до нашого свята. Серед них:

  • Міністр фінансів України Сергій Марченко;
  • Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко;
  • в. о. Голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко;
  • Голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва;
  • Голова Рахункової палати України Ольга Піщанська;
  • Операційний директор представництва Global Empowerment Mission в Україні Андрій Негрич.

У ході заходу презентовано творчі вітання від обдарованих студентів – учасників клубу спортивно-бального танцю "Адажіо" та виступи талановитих колективів «Сузір’я».

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників і захисниць, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Cеред тих, хто поліг у боях, починаючи із 2014 року - 52 випускники та працівники нашого університету. Жодне з імен не буде забуте…

З особливою вдячністю присутні згадували нашим мужнім воїнам, завдяки яким ми зібралися і маємо можливість навчатися під українським прапором. Державний податковий продовжує жити, працювати та навчати.

Бажаємо нашим новим студентам, щоб натхнення та ентузіазм в їхніх очах ніколи не згасали! Щоб їхні студентські роки були плідними, сповненими важливих відкриттів, теплого щирого спілкування та всебічних можливостей розвитку! Обіцяємо багато цікавого! Тож, вперед до нових досягнень, підкорення вершин знань і реалізації найсміливіших мрій!

Ми вільні! Ми сильні! Ми гідні своєї країни!

Зі святом, друзі! Нехай щастить у новому навчальному році!

Слава Україні!