24 квітня 2023 року у Конференц-комплексі Державного податкового університету відбувся круглий стіл з Головою Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим і представниками ДПС України. Захід присвячено актуальним та болючим запитанням, що були поставлені платниками податків посадовцям у рамках зустрічі.

Захід відбувся у змішаному форматі. Офлайн до круглого столу долучилися керівництво університету, студенти та науково-педагогічний колектив факультету податкової справи, обліку та аудиту, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк і представники підприємств (бізнесу) Ірпеня, Бучі й інших регіонів Київської області. Модерував та супроводжував розмову керуючий партнер Crowe Mikhailenko Дмитро Михайленко.

В. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський привітав учасників заходу у стінах закладу вищої освіти, побажав ефективної комунікації та зазначив, що діалог між бізнесом і владою в умовах війни є надзвичайно важливим для підтримки фінансової сфери країни.

З вітальним словом також виступив народний депутат України Данило Гетманцев. Він розповів присутнім, що, попри війну, державі вдалося втримати фінансовий фронт: інфляція помірна, гривня стабільна, забезпечено макрофінансову стабільність. Окрім цього, Данило Олександрович закликав представників бізнесу бути відповідальними та вчасно сплачувати податки, позаяк більш ніж половина виплат йдуть на утримання армії, яка, власне, захищає нашу країну та підприємства, зокрема.

Далі розпочалась сесія запитань та відповідей, на якій окремо розглянули конкретні кейси від представників бізнесу. Загалом, Данило Гетманцев та представники ДПС України розглянули 4 секції питань та надали розширені відповіді на запитання, які надійшли від платників податків під час реєстрації на круглий стіл та під час онлайн-трансляції.

На завершення зустрічі Дмитро Михайленко подякував всім за роботу й наголосив, що питання та кейси, які не були розглянуті під час роботи круглого столу будуть передані до Державної податкової служби України для подальшого опрацювання, а результати розгляду питань будуть озвучені на наступних зустрічах посадовців з платниками податків.

Переглянути запис круглого столу можна за посиланням.