26-28 червня професор кафедри обліку та консалтингу Державного податкового університету – Метелиця Володимир Михайлович взяв участь у IAMO Forum 2024 «Функції землі в часи змін: екологічні, соціальні та економічні перспективи» (Галле, ФРН).

Мета форуму – підкреслити необхідність використання інноваційних технологій та справедливого розподілу землі для досягнення сталого майбутнього.

Під час свого виступу Венді Волфорд (Коледж сільського господарства та природничих наук Корнельського університету, США) підкреслила, що землекористування глибоко вкорінене в політичному та соціальному контексті.

Герман Лотце-Кампен з Потсдамського інституту дослідження впливу клімату наголосив на важливості трансформації продовольчих систем для досягнення переваг, як для екології, так і для здоров’я.

Експерти Лаура Ванг Расмуссен (Університет Копенгагена) і Катаріна Ваха (Центр стійкості до зміни клімату в Університеті Аугсбурга) окреслили екологічні та соціальні переваги диверсифікованих сільськогосподарських практик.

Марина Ковальова (SmartFarming Group, Україна) та Лоренс Клеркс (Університет Тальки, Чилі та Університет Вагенінгена, Нідерланди) наголосили на важливості цифрових технологій та місійно-орієнтованих інноваційних систем (MAIS) для сталого землекористування.

У панельній дискусії про земельні ринки та інституції, модераторами якої були Мартін Оденінг (Таерський інститут сільськогосподарських і садівничих наук Берлінського університету імені Гумбольдта), Сільке Гюттель (Геттінгенський університет Георга Августа), Алекс Ліссітса (IMC, Україна), Андрій Мартін (Національний університет біоресурсів і природокористування України), Еммануель Мікош (Європейська організація землевласників, Бельгія) та Йохан Свіннен (Міжнародний дослідницький інститут продовольчої політики, США) обговорили, як земельні ринки та інституції можуть сприяти сталому розвитку.

В цілому форум був зосереджений на необхідності трансформації продовольчих систем, вирішення земельних конфліктів, просування інноваційних методів сільського господарства та інтеграції цифрових технологій.

Результати форуму стали невід’ємним доповненням наукових досліджень В. Метелиці в рамках програми MSCA4Ukraine.