Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови відбувся найбільший всеукраїнський флешмоб із популяризації української мови – Радіодиктант національної єдності 2022.

Державний податковий університет також долучився до марафону з нагоди свята. З любов’ю до рідної мови керівництво, студенти та співробітники зібралися у стінах вишу, щоб написати традиційний Радіодиктант національної єдності.

Перед початком флешмобу його учасників привітала в.о. ректора, яка влучно підкреслила, що мета радіодиктанту полягає в тому, щоб об’єднати людей навколо мови, а не перевіряти грамотність. “Нічого страшного, якщо ви робитимете помилки, вони існують, щоб їх виправляти. Головне, що ми вчимося й не зупиняємося, особливо зараз. Ми боремося за збереження національної ідентичності. Мова – наша зброя на мовному фронті. Ми  згуртувалися, і навіть, перебуваючи в укритті відчуваємо себе безпечно, бо безпека - у колі друзів, рідних, у колі однодумців”, - зазначила в.о. ректора. І додала: “Хай процвітає народ і наша рідна  й солов'їна мова. Цінуйте її, любіть, шануйте та не переставайтеучити.

Цього року для Радіодиктанту обрали текст письменниці та режисерки Ірини Цілик із символічною назвою “Твій дім”, який сьогодні відкликається в серцях багатьох українців. Зачитувала диктант народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Радіодиктант – це перш за все акція єднання навколо України, де б ми не були. Транслювали подію європейські мовники, писали радіодиктант на всіх континентах.

Також, на знак поваги до української мовиви можетедолучитись до Радіодиктанту і надіслати диктант на перевірку (за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001) або сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Важливо, щоб дата надсилання була не пізніше ніж 10 листопада!

11 листопада текст Радіодиктанту буде оприлюднено на сайтах Українського Радіо та Суспільного Мовлення.

Мова - твій дім

Твоя душа