До Державного податкового університету завітав засновник міжнародної юридичної компанії Studio Legue Фабріціо Фіорі.

Зі сторони ДПУ участь у зустрічі взяли в. о. ректора Дмитро Серебрянський, в. о. проректора з наукової роботи Олександра Смірнова та начальник відділу міжнародних зв'язків Олексій Кононець. Зустріч відбулася з метою розширення міжнародних зв'язків університету та співробітництва із закордонними закладами освіти та благодійними організаціями.

Під час зустрічі обговорили питання співробітництва з провідними італійськими університетами, зокрема з Університетом Болоньї — найстарішим університетом світу. Крім цього, було обговорено можливість проведення гостьових лекцій з міжнародного права Фабріціо Фіорі.

Дмитро Миколайович також розповів гостеві про те, з якими викликами стикається університет і подякував Фабріціо Фіорі за проявлену підтримку та зацікавленість у співпраці. У перспективі ми розглядаємо участь італійських партнерів у відновлені пошкодженої інфраструктури навчального закладу, розвитку його наукової та освітньої бази. 

У межах зустрічі для гостя була проведена екскурсія, де він ознайомився з масштабами руйнувань та отримав більш детальне уявлення про події, що сталися у березні 2022 року, під час окупації міста. 

Планується, що Фабріціо Фіорі буде представником інтересів ДПУ у співпраці з італійськими університетами, фондами та іншими організаціями. Переконані, що ця зустріч стане продовженням плідної співпраці з вищими навчальними закладами Італії та італійськими партнерами.