17 вересня 2024 року відбулася міжнародна гостьова лекція за участі резидентки Великобританії, тренера англійської мови, ESOL, CELTA викладача, Юлії Трепез.

Кафедра іноземних мов щорічно влаштовує онлайн та оффлайн зустрічі з нейтів спікерами та лекторами, що проживають закордоном, мають регулярну іншомовну практику та мають чим поділитися із нашими студентами. Сьогодні нашим гостьовим лектором була Юлія Трепез, яка поділилася цікавим та інформативним матеріалом щодо культурних відмінностей між британцями та українцями. До зустрічі були залучені студенти спеціальності 035 Філологія, усі бажаючі та зацікавлені студенти і викладачі ДПУ.

Під час міжнародної лекції студенти та лектор обмінювалися думками, поглядами та шукали відмінності і спільні риси у побуті, спілкуванні, ментальності, навчанні британців та українців. Юлія Олександрівна підготувала вікторину для студентів щодо загальної обізнаності про Великобританію, її історію, звички та менталітет народу.

Дуже жваву дискусію викликала тема «проблемних» районів Лондона, сімейних цінностей українців та британців.

Після лекції студенти ділилися своїми враженнями:

  • «Мені сподобалася ця можливість задавати питання лектору у реальному часі щодо способу життя та культури британців. Було дуже цікаво»- Артем Бабанський, група ФЛБ-24-1;
  • «Була дуже інформативна лекція, багато нового дізналася для себе. Сподобалося, коли обговорювали менталітет британців, що вони такі привітні і на «релаксі» - Інна Панько, група ФЛБ-21-1.