27 лютого 2023 року на запрошення в.о. ректора Дмитра Серебрянського з дружнім візитом до Державного податкового університетуту прибув Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він зустрівся з адміністрацією, колективом і студентським активом ДПУ. Зустріч проходила в Конференц-комплексі у форматі «запитання-відповідь».

Сергій Шкарлет привітався з присутніми словами «Слава Україні!» і продовжив: «Ці слова в Ірпені звучать надзвичайно зворушливо. Я пройшовся територією університету. Це жахливо, що зробили нелюди з нашими закладами освіти. Я дякую, що у вас йде освітній процес, ви стійкі, ви мужні, у кожного зараз свій фронт, у нас з вами – освітянський. Ми дивуємо світ своєю мужністю!»

Міністр закликав до вільного спілкування, до будь-яких запитань від викладачів і студентів.

На зустрічі були обговорені питання щодо цьогорічних правил вступу і підтримки закладів вищої освіти, що постраждали внаслідок збройної агресії рф.

Були задані питання про можливість вступу до університету без проходження тестів , як це робиться в Польщі в цьому році, про студентське самоврядування, про необхідність складання вступного іспиту з історії України, як основного предмета, про проведення студентського форуму за зразком 2021 року, за темою: «Освіта, лідерство, відповідальність».

Міністр освіти не вперше відвідує Податковий університет, тож добре обізнаний в усіх справах університетського життя. Він побажав продовжувати роботу на такому ж високому рівні.

В.о. ректора Дмитро Серебрянський подякував Міністру освіти і науки за візит та щиру підтримку науково-педагогічного і студентського колективу ДПУ.