Вже незабаром дізнаємося результати та імена переможців Всеукраїнського конкурсу, які знайшли творчій підхід до важливої справи. 

Діти та молодь продемонстрували своє бачення податкової культури через засоби творчості. Понад місяць тривав VI Всеукраїнський мистецький конкурс «Податкова абетка», «Сьогодення та майбутнє податкової та митної справи», в якому взяли участь юні мистці віком від 4 до 18 років з 15 областей України, відправивши 146 літературних та образотворчих робіт на податкову тематику.  

Розглянути подані роботи зібралася поважна комісія - експертна група у складі керівництва й профільних викладачів університету, представників Державної митної служби, творчих спілок, художньої школи, Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України, очолив журі в. о. ректора університету Дмитро Серебрянський. Комісія розглядала та оцінювала  конкурсі роботи, які демонструють творче бачення молоді щодо податкової грамотності, вражають креативною палітрою, змістовним наповненням та оригінальним втіленням.

Слід зазначити, що конкурсний доробок юних українців засвідчує глибоке усвідомлення молодим поколінням важливості сплати податків, від яких залежать добробут та процвітання країни. 

Ініціатива організована ДПУ в рамках Всеукраїнського конкурсу «Податківець майбутнього» за підтримки Державної податкової служби України та Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».