Триває другий місяць перебування в Литві й навчання за програмою Erasmus+ в університеті Vilniaus Kolegija Аліни Кісеолар, студентки спеціальності «Менеджмент» .

Перший місяць був періодом адаптації і знайомства з новою країною, університетом та людьми. Серед найцікавішого – екскурсії до визначних місць Вільнюса, відвідування старого міста, поїздка в Тракайський замок, Welcome Party.

Усі студенти, за словами Аліни, з якими вона познайомилась за цей час, щирі та позитивні, усі знають, що наша країна переживає зараз дуже важкі часи. Багато з них говорили про підтримку України та віру в нашу перемогу. Виявилося, що вони знають про Україну більше, ніж ми думаємо: Аліна подарувала комусь зі студентів українську монетку 5 гривень і була здивована, коли її запитали про зображення на монеті: «Is this Bogdan Khmelnitsky?»

Навчання проходить цікаво, хоча спочатку доводилося долати певні страхи. Найголовніший із них - це навчання англійською мовою, «Я памʼятаю свої емоції в перший день на моїй першій парі «finance accounting»! Дуже багато термінів, цифр, слайди з великою кількістю інформації. Усе відбувалося швидко для мене, я навіть трохи розгубилася в той момент. Але що більше слухаєш англійську, то більше і краще розумієш, тому зараз все набагато легше».

Серед особливостей аудиторного навчання Аліна називає такі, як робота в групах, робота над цікавими проєктами. Семінари проходять пееважно у форматі дискусії та обговорення, що корисно для майбутніх менеджерів. На Human Resources Management і Quality Management студенти проходили тестування на визначення типу особистості та розвʼязують ситуативні задачі в групах, потім обговорюємо результати з викладачем. Тож навчанням на даний момент я дуже задоволена.

Робочий день Аліни не обмежується лише навчанням. У хороших традиціях нашого університету, вона приділяє увагу заняттю спортом - відвідує секцію волейболу та тренажерну залу. Аліну одразу взяли в команду університету з волейболу. А в лютому-березні відбулися змагання між університетськими командами, де вони зайняли перше місце. Уже через місяць – змагання  в місті Шауляй. Отже, наші майбутні менеджери – у хорошій спортивній формі. Чекаємо продовження від Аліни. Вдячні університету і партнерам за нові можливість розвитку в усіх сферах і безцінний досвід крос-культурних комунікацій.