В ДПУ провели науково-практичний круглий стіл «Шляхи запобігання та протидії корупції органами Державної податкової служби України та Державної митної служби України» у змішаному форматі. 

Захід зібрав науковців і практиків — представників державних та громадських структур для дослідження й обговорення важливої теми — протидії корупції.

Розпочав зустріч проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Дмитро Венцковський. Він зауважив, що ДПУ вкотре став майданчиком для проведення дискусій, а також підкреслив важливість цього заходу як інструменту для формування висновків, що сприятимуть в подоланні проблеми корупції в Україні. Звертаючись до учасників Круглого столу, Дмитро Юрійович закликав їх скористатися нагодою для створення моделі ефективної системи протидії корупції та запобігання злочинним схемам в Україні, що може бути практично застосована у відповідних службах та побажав конструктивних дискусій. 

В ході наукового заходу обговорювались шляхи виявлення корупційних схем, організація роботи органів ДПС та ДМС щодо запобігання злочинним діям, співпраця держорганів з громадськими організаціями, створення та втілення спеціальних дієвих програм, в тому числі, антикорупційної програми, застосування штучного інтелекту для виявлення фінансових злочинів, роль тимчасових слідчих комісій тощо. 

Виступи спікерів демонстрували їх соціальну свідомість та небайдужість до предмету обговорення, глибокі знання і практичний досвід у досліджуваній сфері. Доповіді викликали хвилю додаткових питань від учасників, переходячи в дискусії. Кілька годин тривали жваві обговорення, в ході яких відбувся об’єктивний, всебічний розгляд теми й були сформовані відповідні висновки. 

Проректорка з наукової роботи ДПУ Олександра Смірнова зазначила, що актуальність теми сьогоднішнього заходу відповідає потребам країни в сучасних умовах на шляху до євроінтеграції. Також вона подякувала учасникам за активність і проведену ґрунтовну роботу, підкресливши, що в ДПУ постійно ведеться наукова діяльність за актуальними напрямками і її результати використовуються державними органами для здійснення позитивних змін в економіці країни. Крім цього, Олександра Миколаївна зауважила, що Круглий стіл завершує низку науково-практичних заходів цього навчального року.

Захід був організований Науково-дослідним інститутом фінансової політики спільно з Навчально-науковим інститутом економічної безпеки та митної справи.