Сьогодні у Музеї історії університету відбулося відкриття Фотовиставки "Нас всіх здружив технікум", Валерія Кандаскалова яка зібрала багатьох працівників і викладачів, ветеранів біля старих світлин в Державному податковому університеті, де експонувалося 140 знімків з минулих років вишу, з часу, коли він ще був технікумом й готував фахівців для промислового сектору й гірничо-видобувної галузі країни. По суті ці фотографії — своєрідні вікна в минуле та історію, які будуть відкриті протягом місяця для загалу, зокрема студентів. 

Привітати автора фотовиставки, Валерія Кандаскалова, приуроченій 45-річчю творчої діяльності, а в минулому студента ще на першому етапі Податкового університету, коли він був технікумом, прийшло багато людей, яких доля пов’язала з Податковим університетом. Вітаючи ювіляра й відкриваючи фотовиставку, проректор з науково-педагогічної роботи ДПУ Дмитро Венцковський відзначив наступне: «По суті, такий творчий шлях, тривалістю в 45 років і пов'язаний з роботою нашого закладу автора фотовиставки, є сапфіровим ювілеєм, за яким через п’ять років буде золотий. За цей час вже будуть нові й великі зміни та нові світлини Валерія Кандаскалова, який протягом усієї творчої діяльності є одним цілим із нашим вишем. Його світлини — яскраві свідчення становлення закладу, своєрідна машина часу, що поєднує всі етапи в одне ціле — минуле й сучасне нашої альма-матер».

 

Було багато теплих слів і від ветеранів університету, зокрема родини Сластьоненків, Тамари Маркелової, Ольги Підлісної та інших.

І хоч автор фотовиставки і сам ветеран ДПУ, але в нього багато планів на майбутнє. Зокрема, й світлини цієї фотовиставки будуть укладені в два альбоми, які стануть надбанням музею університету. А ще Валерій планує зробити цифрову версію історії ДПУ в світлинах.