Ціла когорта спортсменів вишу брала участь у різні роки в міжнародних Олімпіадах, здобуваючи призові місця. Наразі спорткомплекс ДПУ, пошкоджений під час бойових дій, відновлюється, й традиції олімпійського духу й прагнення до перемог гартують студенти вишу, які ще потішать нас своїми результатами. 

Зважаючи на блискучу перемогу жіночої команди з фехтування на Олімпіаді-2024, що проходить зараз в Парижі, згадаємо іншого олімпійця, що навчався в Державному Податковому університеті–  це чемпіон з фехтування на шаблях — Владислав Третяк, бронзовий призер Олімпійських ігор в 2004 році, а ще він став срібним призером чемпіонату світу в 2006 році у командній першості, Заслуженим майстром спорту України.

Олімпійські традиції ДПУ продовжували: Наталія Добринська, чемпіонка Олімпійських ігор-2008 з легкоатлетичного семиборства, Майстер спорту міжнародного класу з багатоборства, Заслужений майстер спорту України.

Валентина Семеренко брала участь в Олімпійських іграх в 2006 році в Турині, а в 2010 році у Ванкувері. В  2014 році в Сочі з біатлону  здобула звання Заслуженого майстра спорту України, стала членкинею національної збірної команди України, чотириразовою призеркою чемпіонатів світу, переможницею та призеркою етапів Кубка світу.

Валерій Андрійцев —  бронзовий призер чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату Європи, срібний чемпіон Олімпійських Ігор-2012 з вільної боротьби, учасник XXXI Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, Заслужений майстер спорту України з вільної боротьби.

Володимир Сорока учасник літніх Олімпійських ігор в Лондоні, чемпіон Європи в особистому та командному заліках, переможець багатьох турнірів національного і міжнародного значення, майстер спорту України міжнародного класу.

Роман Щуренко —  бронзовий чемпіон Олімпійських ігор-2000 з стрибків у довжину, рекордсмен України. заслужений майстер спорту України зі стрибків у довжину.

Денис Юрченко —  бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 з стрибків з жердиною, майстер спорту міжнародного класу.

Олексій Коробейніковучасник ХХ, ХХІ зимових Олімпійських ігор з біатлону, майстер спорту України міжнародного класу.

Руслан Лисенко учасник ХVІІІ, ХІХ, ХХ зимових Олімпійських ігор з біатлону, чемпіонатів світу, учасник та призер етапів кубка світу з біатлону, дворазовий призер чемпіонатів Європи з біатлону.

Олександр Біланенко — учасник ХІХ, ХХ, ХХІ зимових Олімпійських ігор з біатлону, призер чемпіонату світу. У 2011році в Ханти-Мансійську виборов бронзову медаль чемпіонату світу у складі української естафетної команди.

Валентина Шевченко — учасниця ХVІІІ, ХІХ, ХХ, ХХІ  зимових Олімпійських ігор з лижних перегонів, заслужений майстер спорту України з лижних перегонів.

Оксана Хвостенко — учасниця ХІХ, ХХ, ХХІ зимових Олімпійських ігор з біатлону, п'ятиразова призерка чемпіонатів світу, заслужений майстер спорту України з біатлону.

Володимр Демченко —  учасник ХХVІІ літніх Олімпійських ігор з легкої атлетики (біг на 400 м), майстер спорту України міжнародного класу.

Тетяна Щуренко учасник ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор з легкої атлетики (десятиборство), майстер спорту України міжнародного класу.

Роман Прима учасник ХІХ зимових Олімпійських ігор з біатлону, учасник чемпіонатів світу та етапів кубка світу з біатлону, майстер спорту України міжнародного класу.

Олександр Юрков — учасник ХХVІІ літніх Олімпійських ігор з легкої атлетики (десятиборство). майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, володар Кубка Європи, срібний призер чемпіонату Європи, рекордсмен України із семиборства, чемпіон України та відкритого чемпіонату Франції-2001.

Юлія Акуленко — учасниця ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор з легкої атлетики (семиборство), майстер спорту України міжнародного класу.

Віталій Ошаров — учасник ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор з фехтування (шпага), майстер спорту України міжнародного класу з фехтування.

Дмитро Чумак — учасник ХІХ літніх Олімпійських ігор з фехтування (шпага), майстер спорту України міжнародного класу.

Дмитро Максимов спортсмен-дефлімпієць, загинув під час Євромайдану. Герой України. Майстер спорту України міжнародного класу, срібний та бронзовий призер з дзюдо Дефлімпійських ігор у Софії 2013 року. Бронзовий призер чемпіонату світу зі східних єдиноборств серед глухих.

Яна Бондар майстер спорту України міжнародного класу з біатлону, чемпіонка світу з біатлону, учасниця Олімпійських ігор-2014, призерка чемпіонатів Європи та Універсіади.

Яків Хаммо здобув: бронзову медаль Чемпіонату світу серед юніорів у Форт-Лодердейлі (2014 рік), золоту медаль Юніорського чемпіонату Європи у Бухаресті (2014 рік), бронзову нагороду на Перших Європейських іграх у Баку (2015 рік), золоту медаль на турнірі Grand-Slam з дзюдо у Баку (2016 рік), перемогу в Молодіжному чемпіонаті Європи у Тель-Авіві (2016 рік), золото завершального сезону Гран-прі в Гаазі (2018 рік) та срібло на турнірі з дзюдо серії Grand Slam в Абу-Дабі (2019 рік); є бронзовим призером Чемпіонату світу у Астані (2015 рік).

Іри́на Коляде́нко — українська спортсменка-борчиня, триразова чемпіонка Європи, срібна призерка Чемпіонату світу, бронзова призерка Олімпійських ігор 2020, Чемпіонка України, учасниця Олімпіади-2024.

Пишаємося здобутками наших студентів!