12 червня в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський отримав Подяку від в. о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій Марії Гостін за партнерську участь у проведенні курсу «Штучний інтелект для освітян», під час якого учасники курсу розібрали принципи роботи ШІ, зокрема машинне навчання, нейронні мережі, та інші методи імітації людського мислення — отримали знання та навички, щоб використовувати штучний інтелект у своїй діяльності. Також був відзначений завідувач кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем університету Микола Філоненко, який долучився до реалізації та проведення курсу.

Результатом події стала ще одна важлива ініціатива: протягом трьох місяців, з березня по травень цього року, 76 учасників курсу внесли пожертви для ЗСУ, загальна сума яких склала 56 тисяч гривень. За допомогою ірпінського волонтера ці кошти було використано для створення чотирьох дронів. Волонтер Віталій власноруч зібрав їх, після чого відбулося тестування та підтвердження відповідності, наразі дрони повністю готові до використання. Далі ці «пташечки» будуть відправлені воїнам на передову.

В. о. ректора зауважив, що така співпраця небайдужих людей, освітніх закладів та волонтерів вкотре демонструє нашу єдність у боротьбі з ворогом та прагнення до перемоги: «Застосування штучного інтелекту стає все більш затребуваним у різних сферах життєдіяльності. Це вже не фантастичне майбутнє, а сучасна реальність. Він підвищує ефективність та результативність нашої праці». 

Дмитро Миколайович також побажав організаторам подальшої мотивації у створенні цікавих і корисних продуктів та подякував за ініціативи, що допомагають досягати позитивних результатів.

Зазначимо, що курс проводив вчитель інформатики та програмування, інструктор міжнародної академії CISCO Іван Нечипорук.