Сьогодні, 18 квітня 2023 року, до Державного податкового університету приїздили ініціатор проєкту «Відновлення» Білл Ендікотт та співзасновник і керівник Медичного центру ортопедії та протезування (англ. – Medical center Orthotics and Prosthetics - MCOP) Майкл Коркоран.

Гості прибули до навчального закладу на запрошення випускниці Університету Валерії Дунай, яка працює у Благодійному фонді «Майбутнє для України». Білл Ендікотт та Майкл Коркоран – партнери Фонду, забезпечують протезування та реабілітацію українським військовим з ампутованими кінцівками у США та на Мальті.

Представники Університету організували оглядову екскурсію для гостей, розповіли про період окупації, перспективи відновлення ДПУ та освітній процес в умовах війни.

Білл та Майкл вже побували у Бородянці, Бучі, Києві та Львові. Оглянули також й Ірпінь. Гості вражені масштабами руйнувань, яких зазнала Україна, відчувають злість та обурення від того, що війна відбувається у мирній країні, без вагомих на те причин. Саме тому вони вирішили створити благодійний проєкт «Відновлення» (англ. - Renew) і на базі Медичного центру ортопедії та протезування допомагати нашим Героям – українським воїнам, які отримали важкі поранення, пов’язані з ампутацією кінцівок, – повертати їх до повноцінного активного життя.

Білл Ендікотт та Майкл Коркоран повідомили, що планують створити в Україні сучасний реабілітаційний центр на кшталт їхнього, американського, Медичного центру ортопедії та протезування, щоб нашим військовим не потрібно було виїжджати за кордон.

Дякуємо гостям за візит та віддану підтримку наших військових. Сьогодні будь-яка допомога Україні та українцям є цінною.