9 квітня виконувач обов’язків ректора ДПУ Дмитро Серебрянський та проректорка з наукової роботи університету Олександра Смірнова зустрілися із представниками «Офісу Горизонт Європа в Україні» для обговорення участі в Рамковій програмі «Горизонт Європа», що не лише дає можливість отримати додаткове позабюджетне фінансування на потреби університетських дослідників та інноваторів, а й загалом сприяє розвитку вітчизняного дослідницького простору. 

Представники ДПУ отримали від керівника «Офісу Горизонт Європа в Україні»докладну інформацію про Програму «Горизонт Європа», насамперед про окремі конкурси, дотичні до їхнього напряму діяльності та можливості, які Програма може надати для розвитку інноваційного середовища. У відповідь, Дмитро Серебрянський запросив команду Офісу відвідати ДПУ та запропонував провести на його базі захід з метою інформування всіх зацікавлених в участі у Програмі.

Попередньо сторонами домовлено створити в університеті інформаційний майданчик для привернення уваги до необхідності відновлення наукової та дослідницької інфраструктури в Україні і, як наслідок, залучення донорської допомоги.