Минулого тижня у Богуславі під патронатом Київської обласної військової (державної) адміністрації та за сприяння Міністерства молоді та спорту України відбувся щорічний всеукраїнський молодіжний захід «Головний табір країни». Державний податковий університет представили в. о. ректора Дмитро Серебрянський, голова відділення НОК України в Київській області, заступник декана факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту з виховної роботи Ігор Малинський та активна студентська молодь — Анастасія Вишняк (ННІ права), Валентин Підгородецький (ННІ права), Дарія Коломієць (ННІ економічної безпеки та митної справи), Антон Черевичний (ННІ економічної безпеки та митної справи).

Як повідомляють організатори заходу, метою проведення табору є налагодження співпраці серед молоді країни та посилення її участі у державних процесах. Цьогоріч табір об'єднав понад 60 активних і молодих людей віком від 18 до 30 років, перед якими протягом п'яти днів виступали спікери з різних галузей. Серед них — ексміністри, діючі представники міністерств, підприємці, депутати, громадські діячі, представники молодіжних центрів, представники департаментів Київської обласної військової адміністрації, політологи, журналісти, маркетологи, блогери, волонтери, призери Олімпійських ігор тощо.

У перший день табору з вітальним словом виступили:

▪️ заступник Міністра молоді та спорту України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров;

▪️ ексзаступник голови КОДА, радник Міністра охорони здоров'я Віталій Власюк;

▪️ міський голова Богуслава Віталій Хоменко та інші поважні гості.

Спікером заходу став і в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський. У своїй промові він зазначив, що сучасна — ініціативна, креативна та вмотивована молодь відіграє ключову роль у післявоєнній відбудові України.

Окрім пленарних дискусій, Головний табір країни був насичений спортивними активностями: учасники спробували себе в різних сферах, зокрема й у майстер-класі з бейсболу, який було проведено в межах Всеукраїнського Олімпійського уроку за участі голови відділення НОК України в Київській області, заступника декана факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту з виховної роботи Ігоря Малинського.

Надзвичайно важливою була й робота волонтерів-інструкторів з мінної небезпеки, які провели інформаційну сесію щодо правильного поводження із вибухонебезпечними предметами, а інструктори з першої допомоги розповіли, як надати першу допомогу постраждалим людям. Також учасників навчали, як боротися з інформаційним ворогом у соціальних мережах та протистояти йому.

Головний табір країни, без перебільшення, атмосферний та насичений захід, який вдало поєднав у собі змістовні навчання та дозвілля, ефективні комунікацію та співпрацю

з молоддю Київщини та делегатами інших регіонів. Сподіваємося, що такі заходи стануть гарною традицію та щоріч об'єднуватимуть все більшу кількість молодих, прогресивних людей.