4 грудня голова студентського парламенту університету Владислав Скрипець провів тренінг для членів і очільників студентських рад вишу, в якому взяло участь 40 активістів ОСС. Під час тренінгу Владислав використав свій «бойовий досвід» та напрацювання, коли до обрання його лідером парламенту він впродовж двох років був активним учасником студентського самоврядування ДПУ, використавши також досвід тренінгів, які проводила Українська асоціація студентів. Також поділився напрацюваннями від нещодавньої конференції студентських парламентарів в Чернівецькому університеті.

Тренінг складався з двох кейсів теоретичного й практичного. На його початку очільник ОСС зауважив, що головна мета заходу активізувати саму ідею парламентаризму в університеті, адже за час ковіду та війни, коли навчання було дистанційним, комунікативна компонента між студентами була відсутньою — настав час її повернути. 

У теоретичній частині тренінгу Владислав Скрипець акцентував увагу присутніх на слайд-сесії, де було чітко означено основні принципи діяльності ОСС: відкритість, рівність, незалежність, звітність та інші постулати парламентаризму, які мають долати внутрішні проблеми в виші та спонукати до ініціативи й всебічного розвитку. 

Цьому має посприяти організація внутрішньої роботи парламенту. Як її бачать самі члени активу ОСС був присвячений другий кейс. Під час нього студенти факультетів на заготовлених аркушах зробили Swot-аналіз поточної ситуації стосовно підвищення активності й описали своє бачення стратегії розвитку парламентського органу вишу, який би став невід’ємною частиною університетського життя та найкращим Студентським парламентом України, адже ДПУ є унікальним та єдиним закладом вищої освіти Міністерства фінансів України.