Державний податковий університет знову був у зоні уваги міжнародних представників освітніх та культурних установ, зокрема викладачки Arizona state university Mary Matheson, куратора й продюсера Nobod`s Lisening UR Art Exhiition Ryan x. D`soouza, які фільмують наслідки війни в Україні. Однією з сторінок  цієї історії є історія ДПУ. 

Гостей цікавило, як пошкоджений університет зумів розпочати освітній процес в умовах війни. Саме тому вони здійснили оглядовий екскурс пошкодженими локаціями. Оглянуті корпуси студмістечка можуть стати матеріалом для майбутнього фільму, який покаже світовій спільноті, що під час цієї жахливої війни навіть освітні заклади не знають пощади й стають фронтом.

Також іноземні гості поспілкувався з в. о. ректора Дмитром Серебрянським, поцікавилися історією навчального закладу, подіями в місті під час бойових дій та окупації у березні 2022 року. Вони були вражені пошкодженнями ДПУ та зауважили, що їм імпонує сміливість та витримка студентів та викладачів, які продовжують працювати навіть у таких умовах і побажали якнайшвидшого відновлення університету та подальшого процвітання.

У свою чергу в. о. ректора Дмитро Серебрянський подякував гостям за таку важливу місію, як намір донести до світової спільноти жахливі наслідки війни в Україні. Світ повинен знати, чим живуть освітні заклади в теперішніх умовах, та як вони долають складні виклики часу. Кожен медійний матеріал може стати важливим кроком до подолання тих чи інших наслідків військових дій, адже попри все Податковий університет живе, працює, навчає, докладає максимум зусиль для відбудови та об’єднує всіх у єдиному прагненні готувати кваліфікованих фахівців, котрі відбудовуватимуть нашу державу та створюватимуть її успішне майбутнє.