В умовах викликів, які щоденно постають перед країною, важливість військової підготовки в університетах набуває особливого значення. Враховуючи сучасні реалії, необхідно навчати спеціалістів, здатних забезпечити безпеку країни, готових діяти в різних умовах і відстоювати незалежність та територіальну цілісність України.

Це вимагає інтеграції сучасних навчальних методик, використання новітніх технологій, системного оновлення й вдосконалення теоретичної і практичної підготовки. Крім того, важливою є взаємодія з відповідними організаціями, яка сприятиме посиленню та наданню необхідних знань, умінь і навичок.

З цією метою Державний податковий університет уклав чотиристоронній Меморандум про об’єднання зусиль задля покращення військової підготовки між ДПУ та ГО «Офіс професійної підтримки відновлення», ГО «Навчальний центр комплексної підготовки «ДГВ», ГО «Українська асоціація виробників, інструкторів та операторів «Центр БПЛА.УА «КРУК».

Документом передбачено взаємодію сторін задля покращення військової підготовки громадян. Насамперед таке партнерство покликане підвищити обороноздатність держави.

Зокрема співпраця сторін спрямована на:

  • військову підготовку громадян за програмою підготовки офіцерів запасу, тобто спрямована на опанування практичними навичками, необхідними для виконання покладеного на них конституційного обов'язку щодо захисту Вітчизни та відсічі збройній агресії російській федерації;
  • набуття громадянами стійкої мотивації до захисту Вітчизни та постійної психологічної і вольової готовності до національного спротиву;
  • підготовку громадян до умов життєдіяльності в районах ведення бойових дій, тобто спрямована на набуття ними теоретичних знань та практичних навичок для уникнення негативних наслідків бойових дій, що виникли через збройну агресію російської федерації.

В ході зустрічі були окреслені напрямки майбутньої співпраці, зокрема: комплексна підготовка військових і цивільних осіб до дій в умовах воєнного чи надзвичайного стану, організація практичних занять, тренінгів та симуляцій, а також навчання кваліфікованих операторів безпілотних літальних апаратів для потреб Сил Оборони України. Крім цього були обговорені умови розвитку партнерства за програмою, що включає тактичну, вогневу, психологічну підготовку та медицину.