11 грудня в онлайн-режимі відбулась зустріч в. о. ректора Державного податкового університету Дмитра Серебрянського та в. о. проректора з наукової роботи Олександри Смірнової з представниками IMT School for Advanced Studies Lucca (Італія) — Rector, Prof. Rocco De Nicola, delegate for Cooperation and International Relations, Prof. Alberto Bemporad, PhD Office/Erasmus + Programs staff, Dr. Daniel Giorgetti.

Під час перемовин сторони обговорили актуальні напрями майбутньої співпраці, можливість започаткування спільних програм з IMT School та підписання угоди про співробітництво.

Попередньо італійські колеги запропонували започаткувати програму обміну студентами на різних рівнях освіти, зокрема, для здобувачів ступеня доктора філософії (PhD). Студенти ДПУ матимуть змогу долучитися до програми безоплатно, додатково отримати наукового керівника з Італії та розробити цікавий проєкт.

У кінці зустрічі сторони обмінялися контактами, адміністрація ДПУ отримала від колег запрошення до Італії, відвідати IMT School for Advanced Studies Lucca.

Сподіваємося, що підписання угоди про співробітництво між закладами освіти відбудеться найближчим часом, а співпраця з італійськими партнерами принесе чимало цінного досвіду та знань для здобувачів обох сторін та сприятиме розвитку економічної сфери наших країнах.

Довідкова інформація:

IMT School for Advanced Studies Lucca — це державна аспірантура та дослідницький центр, який зосереджується на аналізі економічних, соціальних, технологічних і культурних систем. IMT School відома завдяки якості та інноваційності своїх досліджень і докторської програми, а також міждисциплінарному характеру, характеризується взаємодоповнюваністю та дискурсом між методологіями, взятими з економіки, інженерії, інформатики, прикладної математики, фізики, археології, історії мистецтва та аналізу та управління культурною спадщиною.

У Школі викладають всесвітньо відомі дослідники та надають студентам усі теоретичні навички та передові інструменти, необхідні для ретельного вирішення багатьох проблем аналізу, проєктування та управління в широких рамках системного аналізу в економічній, соціальній, науковій, технологічній та культурній сферах.

Випускники IMT School PhD зможуть використовувати навички, які вони здобули під час навчання, щоб розпізнавати та вирішувати складні проблеми, вибирати найбільш слушний метод або інструмент для використання при підході до цих проблем, навіть у дисциплінах за межами їх основної сфери дослідження.