Сьогодні, 22 березня 2024 року, в. о. ректора Державного податкового університету (ДПУ) Дмитро Серебрянський та в. о. ректора Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ) Андрій Шайкан підписали Меморандум про співпрацю та партнерські відносини між навчальними закладами, застосовуючи сучасні засоби комунікації й технології в онлайн-форматі.

Підписання відбулося в присутності представників сторін ДПУ: в. о. проректора з наукової роботи Олександри Смірнової та проректора з навчально-методичної роботи Івана Шемелинця, директорки факультету соціально-гуманітарних технологій, спорту та реабілітації Наталії Зикун, а також представників ДУЕТ: в. о. проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності Сергія Гушко та в. о. директора навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти Олега Подкопаєва.

Документ про поглиблення співпраці та надання нових можливостей студентам обох університетів  був підписаний з метою розвитку інтелектуального потенціалу молоді нашої країни.

Даний Меморандум передбачає взаємодію і партнерство між Сторонами за кількома напрямками, серед яких: організація спільних освітніх, навчально-методичних конференцій, семінарів, практикумів; надання організаційної підтримки в питаннях реалізації екологічних, наукових, інноваційних, громадських та інших проєктів і програм; інші напрямки, спрямовані на поглиблення партнерства.

Також у рамках співпраці планується надання організаційної, кадрової, технічної підтримки із залученням студентів, аспірантів, докторантів, викладачів до участі в спільних заходах, що сприятиме подальшому розвитку та зміцненню дружніх відносин, які базуються на рівних правах та повазі.

«Переконаний, наша ефективна співпраця сприятиме отриманню цінного досвіду задля розвитку і вдосконалення обох сторін», - зазначив в. о. ректора і додав, що спільними зусиллями ми обов’язково реалізуємо все заплановане, об’єднаємо переваги обох навчальних закладів і створимо такі умови, щоб здобувачі стали універсальними фахівцями вищого класу, як для бізнесу, так і для податкової системи. 

Зазначимо, що підписанню Меморандуму передувала зустріч та обговорення перспективи впровадження спільних освітніх проєктів, зокрема, про створення партнерської магістерської програми Master Business Administration/Master Public Administration.