16 травня у Державному податковому університеті пройшов науково-практичний круглий стіл «Досвід сталого розвитку міст і регіонів ЄС: шляхи впровадження в Україні»

Учасники заходу: представники Міністерства фінансів України, Ірпінської міської ради, а також провідні експерти з Польщі та Великобританії висловили свої точки зору щодо перспектив розвитку міст та регіонів України в умовах євроінтеграції. Також до роботи круглого столу долучилися: Вища школа торгівлі і послуг / Академія Прикладних Наук (Республіка Польща); університет Univesity College London (Великобританія); Національний університет «Києво-Могилянська академія» (Україна). 

На відкритті заходу виступили проректор з наукової роботи ДПУ Олександра Смірнова, декан факультету податкової справи, обліку та аудиту ДПУ Володимир Краєвський. Промовці привітали всіх присутніх та підкреслили важливість інтеграції зарубіжного досвіду у вітчизняну практику, побажали учасникам цікавих обговорень. Також до привітання долучилися закордонні партнери: ректор Вищої школи торгівлі і послуг / Академії Прикладних Наук Гжегож Конечний та проректор з міжнародної співпраці Вищої школи торгівлі і послуг / Академії Прикладних Наук Республіка Польща Пауліна Колісніченко, які відзначили важливість та актуальність заходу, побажали плідної дискусії.

Далі тривали доповіді та обговорення, зокрема виступили: Михалина Скорик-Шкарівська, депутат Ірпінської міської ради, засновниця ГО «Інститут сталого розвитку громад» (м. Буча, 2023); Марія Курінна, адвокатка з прав людина, дипломатка, дослідниця університету Univesity College London; Олександр Палюх, начальник відділу нормативного забезпечення державного бюджету Управління нормативного забезпечення бюджетного процесу Департаменту державного бюджету Міністерства фінансів України; Ірина Біла, доцент кафедри економічної теорії, к.е.н., доцент Національний університет «Києво-Могилянська академія». Від ДПУ в обговоренні прийняли участь Мариа Скорик, к.е.н., доцент, завідувач кафедри економічної політики та сталого розвитку; Олена Джадалла, к.е.н., доцент кафедри економічної політики та сталого розвитку.

В рамках круглого столу було проведено узагальнення підсумків реалізації проєкту програми Еразмус+ Jean Monnet № 101085764 «Політика сталого розвитку ЄС: досвід для українських міст та регіонів в умовах децентралізації». 

Під час обговорень учасники зосередили увагу на таких питаннях: європейський досвід забезпечення сталого розвитку: виклики та перспективи для України; сучасні виклики та тенденції регіонального розвитку в Україні; перспективи повоєнного розвитку міст та регіонів України

Захід організовано в рамках проєкту ERASMUS+ "Jean Monnet Modules "Політика сталого розвитку ЄС: досвід для українських міст та регіонів в умовах децентралізації". Керівник проєкту та модератор заходу — Валентина Мартиненко, д.е.н., професор.

*This project has been funded with support from the European Commission under the Erasmus+ Programme. This publication [communication] reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Цей проєкт фінансується Європейською Комісією в рамках програми Erasmus+. Ця публікація [повідомлення] відображає лише погляди авторів, і Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в ній.