В. о. ректора Дмитро Серебрянський представляє Державний податковий університет на конференції «Digital Skills in the Future of Work», офіційне відкриття якої відбулося вчора, 17 червня, у Мельно, Польща. Також до складу делегації від нашого університету увійшли: проректор з європейської інтеграції та цифрової трансформації Андрій Болдов та професорка кафедри економіки, підприємництва та бізнес-адміністрування Вікторія Гурочкіна. 

У конференції беруть участь представники університетів Фінляндії, Німеччини, Австрії, Мальти, Угорщини, Словаччини, Грузії та України, які реалізують – спільно з Кошалінським технологічним університетом – проект «Солідарність з Україною – європейські університети» – «EU4Dual4Ukraine». Крім цього, серед учасників партнери Європейського університету та представники бізнесу.

В ході заходу відбудуться панельні дискусії, зокрема з міжкультурної комунікації, засідання Ради ректорів та тематичні майстер-класи. Конференція передбачає окремі зустрічі для ректорів, під час яких представники університетів представлять свої стратегії дій у рамках EU4Dual.

Під час панельних дискусій представники українських університетів обговорюють можливості для співпраці в рамках академічного обміну та проведення спільних досліджень. Також, в ході заходу, піднімається тема застосування штучного інтелекту у наукових дослідженнях, дослідженнях з біомедичної інженерії, наукових проектах, які реалізує Політехніка Кошалінська з українськими університетами, зокрема з Державним податковим університетом. 

Проведення такої конференції - це можливість налагодити майбутню співпрацю, обмінятися досвідом між представниками університетів.  

Зазначимо, що головним організатором заходу є Кошалінський технологічний університет. 

Довідково: EU4Dual - це альянс 9 європейських університетів, які зосереджені на дуальній та практичній освіті, тобто тісно пов’язані з бізнесом і промисловістю.