18 травня в місті Одеса відбулося урочисте зібрання та нагородження переможців та номінантів ІІ Всеукраїнського (національного) конкурсу наукових та навчальних видань з права, безпеки та євроінтеграції «Юридика», який був заснований з метою розвитку та популяризації якісних українських книжок у сфері права, безпеки і євроінтеграції.   
Проректорка з наукової роботи ДПУ Олександра Смірнова взяла участь в роботі номінаційного комітету конкурсу «Юридика», яка тривала з 20 квітня по 15 травня. Члени комітету провели оцінку матеріалів та визначили переможців в 27 номінаціях.  
Відмітимо, що в двох номінаціях переможні місця посіли роботи науковиць нашого університету. В номінації  «Навчальний посібник із публічного права»  третє місце отримав навчальний посібник «Бюджетне право», авторка А.В. Гарбінська-Руденко, 2023 рік,  340 сторінок. Та в номінації «Колективна наукова монографія з публічного права» друге місце отримала монографія «Приватно-правові засади захисту прав людини у соціальній державі»  за загальною редакцією І. В. Чеховської, 2023 рік, 568 сторінок. 
Переможці конкурсу нагороджені почесними грамотами, пам’ятними статуетками та численними подарунками від усіх організаторів і партнерів конкурсу, в тому числі спеціальними відзнаками від посольства Литовської Республіки в Україні та спеціальною відзнакою від видавництва наукової літератури «Олді+».  
 
Організаторами конкурсу виступили: Одеський державний університет внутрішніх справ, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, видавництво «Юридика» та Центр українсько-європейського наукового співробітництва.