На виконання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» від 25.04.2019 № 2704-VIII та відповідно до Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2021 № 409, рішенням Національної комісії зі стандартів державної мови протокол від 30.09.2022 № 93 в Державному податковому університеті відновлено проведення іспитів на визначення рівня володіння державною мовою.

З 10 жовтня на базі Центру післядипломної освіти та заочного (дистанційного) навчання Державного податкового університету посадовці із усієї держави матимуть змогу скласти іспит на визначення рівня володіння державною мовою. Організовує іспит Національна комісія зі стандартів державної мови.

Для вдалої реєстрації на іспит варто скористатись наступними порадами.

Реєстрація на іспит відбувається в електронній формі за посиланням: www.exam.mova.gov.ua на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови.

Перед тим, як зареєструватися, переконайтеся, що ви ознайомлені з інструкцією: https://cutt.ly/sCesJex

При реєстрації обов’язковим є електронна ідентифікація особи, необхідно застосувати  електронний підпис, BankID або застосунок Дія ID.

Під час реєстрації на іспит будьте уважні, адже заповнені у формі заяви дані коригуванню не підлягають. Змінити обрані час і місце неможливо. Якщо особа не з’явилася на іспит відповідно до поданої заяви, повторно скласти іспит вона зможе лише через 4 місяці.

Реєстрація передбачає вибір іспитової локації, дати та часу іспиту, а саме: Київська область, Державний податковий університет. Сесії іспитів на рівень володіння державною мовою проводитиме університет щотижня – у понеділок, середу та п’ятницю о 10:00 год. та 12:00 год.

Групи осіб, що складатимуть іспит, формуються електронною системою Національної комісії зі стандартів державної мови. Таким чином, це унеможливлює зовнішнє втручання у порядок формування черги здобувачів.

Іспитова локація в Державному податковому університеті знаходиться в корпусі L за адресою: м. Ірпінь вул. Садова 86 а, ауд. 15.