6 лютого в. о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський та директор Коцюбинського ліцею №1 Дмитро Шевченко підписали угоду про партнерство та співпрацю між закладами освіти. Зустріч відбулася на базі ДПУ за участі декана факультету фінансів та цифрових технологій Володимира Корнєєва, заступника декана Наталії Козій. 

Зокрема, в угоді передбачено, що університет сприятиме розвитку учнів випускних класів і доуніверситетської підготовки шкільної молоді, враховуючи інтереси, здібності та можливості кожного учня, зокрема з особливими освітніми потребами у контексті соціального та професійного самовизначення й відповідності вимогам сучасного ринку освіти.

Також у межах співпраці сторонами будуть проводитися навчально-методичні та виховні заходи, зокрема із профільної освіти, Дні відкритих дверей, семінари, конференції, олімпіади, круглі столи, лекції, тренінги. Крім того, передбачається залучення талановитих дітей до спільної наукової роботи на кафедрах факультетів та навчально-наукових інститутів. Серед іншого, партнерство також передбачає спільну участь у низці культурно-оздоровчих, науково-пізнавальних та профорієнтаційних заходів, що проводяться у ДПУ.

Під час зустрічі директор Коцюбинського ліцею №1 Дмитро Шевченко зазначив, що багато випускників ліцею обирають для себе саме ДПУ, більшість нинішніх старшокласників також у майбутньому планують продовжити своє навчання в Податковому університеті. Адже суттєвою перевагою є розташування навчального закладу недалеко від Коцюбинського, його освітній потенціал і навчання в очному форматі, адже більшість університетів обрали дистанційний режим. А ще він зазначив, що дуже важливим є фактор безпеки, бо університет забезпечений укриттями.

В. о. ректора Дмитро Серебрянський під час зустрічі наголосив, що університет завжди відкритий до співпраці з учнівською молоддю, щоб вже з шкільної лави разом із учителями й батьками проєктувати успішне майбутнє підростаючого покоління, в цьому аспекті університет має багато планів і можливостей.