Сьогодні, 11 вересня, на підставі дії Меморандуму про співпрацю, який було підписано у травні 2023 року між Державним податковим університетом та Ізраїльською коаліцією травми, відбулася онлайн-зустріч в. о. ректора Університету Дмитра Серебрянського з директором з розробки освітніх програм Ізраїльської коаліції травми, міжнародним експертом по роботі з травмою Алексом Гершановим. 

У розмові взяли участь експертка проєктів Ради Європи, офіційний представник Ізраїльської коаліції травми в Україні Наталія Макієнко, в. о. проректора з наукової роботи Смірнова Олександра, декан факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту Зикун Наталія, завідувачка кафедри психології, педагогіки та соціології Пєтухова Ірина. 

У ході зустрічі було визначено пріоритетні завдання на найближчу перспективу, зокрема:

▪️ формування групи науково-педагогічних працівників Державного податкового університету для навчання із залученням тренерів ІКТ (Ізраїльської коаліції травми);

▪️ розробка дистанційних курсів для підвищення кваліфікації щодо надання психологічної допомоги різним категоріям населенням.

Крім цього, сторони обговорили можливості запровадження спільних освітніх програм, які відповідатимуть на виклики часу.

Зазначимо, що у межах реалізації Меморандуму науково-педагогічні працівники кафедри психології, педагогіки та соціології і практичні психологи Університету влітку пройшли навчання тренерів під егідою Ізраїльської коаліції травми і вже брали участь у регіональних проєктах ІКТ як тренери.

Довідково: Ізраїльська коаліція травми — асоціація неурядових організацій, які  займаються психосоціальною підтримкою населення, що постраждало від різних катастроф.