12 грудня у Державному податковому університеті пройшла Міжнародна науково-практична конференція "Сталий розвиток міст та регіонів України в рамках Європейської інтеграції".

Захід відбувався у змішаному форматі та об'єднав не тільки українських дослідників, а й провідних експертів з різних країн світу, зокрема з Польщі, Грузії, Молдови, Болгарії та Литви. У конференції брали участь такі навчальні заклади як Вища школа торгівлі і послуг / Академія Прикладних Наук (Республіка Польща), Державний аграрний університет Молдови (Молдова), Державний університет ім. Шота Руставелі (Грузія), Зеленогурський університет (Республіка Польща), Університет "Проф. Д-р Асен Златаров" (Болгарія), Університет Економіки (Вища Школа Економіки) (Республіка Польща) та Центр досліджень соціальної відповідальності Каунаського технологічного університету (Литва). Також у науковому заході взяли участь науково-педагогічні працівники та студенти ДПУ.

Під час відкриття науково-практичної конференції виступили д.е.н., професор, декан факультету податкової справи, обліку та аудиту ДПУ Володимир Краєвський та доктор економічних наук, проректор з міжнародної співпраці Вищої школи торгівлі і послуг / Академії Прикладних Наук Республіка Польща Пауліна Колісніченко, які побажали присутнім плідних дискусій та цікавих обговорень.

Далі розпочалися секційні засідання. Під час обговорень учасники зосередили увагу на євроінтеграції України. 

Програма конференції передбачала роботу за тематичними напрямами:

  • Концептуальні засади управління сталим розвитком міст в умовах Європейської інтеграції.
  • Повоєнний розвиток регіонів України: сучасний стан, виклики та цивілізаційні тренди.
  • Податкові інструменти забезпечення сталого розвитку міст та регіонів України.
  • Реалізація здобутків реформи місцевого самоврядування у розвитку територіальних громад.
  • Розвиток екологічних та соціальних інструментів досягнення сталого розвитку міст та регіонів України. 

За результатами конференції буде видано збірник тез, якому буде присвоєно номер ISBN.