15 лютого 2024 року у рамках проєкту «Острівці Прогресильності» між ГО «Прогресильні» та Державним податковим університетом було підписано Меморандум про співпрацю.

ГО «Прогресильні» – це ком’юніті активних людей, які створюють нову якість освіти в Україні. Вони об’єднують викладачів, студентів, науковців, громадських діячів для побудови горизонтальних комунікацій, професійного розвитку та захисту своїх прав. Воно є найбільшою некомерційною організацією освітян, студентів та публічних управлінців в Україні.

«Острівці Прогресильності» -  це проєкт-ініціатива ГО «Прогресильні», яка передбачає започаткування і розвиток співпраці із закладами освіти в Україні та за кордоном.

Співпраця між ГО «Прогресильні» та Державним податковим університетом передбачає спільні дії з метою об’єднання зусиль у сфері сприяння покращенню якості освіти в Україні, захисту прав і свобод викладачів та здобувачів закладів освіти, створення умов для розвитку ЗВО, впровадження в освітній процес найбільш гнучких та ефективних технологій навчання і викладання, стажування та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників ЗВО та інших напрямів діяльності

Напрями співробітництва:

  1. Популяризація та розвиток якості вищої освіти в Україні. Впровадження сучасних гнучких та ефективних методів і способів навчання та викладання, сприяння розвитку лідерства в молоді, конкурентоспроможності в науково-педагогічних працівників, сприяння підвищенню рейтинговості Університету в європейському та світовому просторі.
  2. Організація та проведення спільних заходів (тренінгів, майстер-класів, круглих столів, семінарів, конференцій тощо), обмін досвідом у сфері викладацької діяльності.
  3. Організація стажувань і підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету, спільна проєктна і грантова діяльність.
  4. Забезпечення сприятливих умов для отримання практичних навичок, вмінь і компетентностей особами, що проходять стажування або залучаються до інших видів підвищення кваліфікації.
  5. Провадження спільної наукової й публікаційної діяльності.
  6. Організація проведення опитувань серед викладачів та студентів Університету, здійснення аналітики проведених опитувань та реагування на запити зацікавлених сторін.
  7. Консультативна співпраця, а також проведення інформаційно-розʼяснювальної роботи серед здобувачів вищої освіти.

Координаторкою проєкту «Острівці Прогресильності» від Державного податкового університету є доктор економічних наук, професор, професор кафедри фінансових ринків та технологій Юлія Коваленко.