Сьогодні, 1 вересня 2023 року, у Державному податковому університеті відбулися урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року та посвяти першокурсників у студенти.

Керівництво навчального закладу, представники науково-педагогічного складу, батьки та рідні здобувачів першого року навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зібралися, щоб привітати молодь з початком нового етапу у їхньому житті — студентського.

До урочистостей також долучились поважні гості, серед яких:

▪️ Міністр фінансів України Сергій Марченко;

▪️ Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко;

▪️ в. о. Голови Державної податкової служби України Тетяна Кірієнко;

▪️ Голова Державної аудиторської служби України Алла Басалаєва;

▪️ Голова правління Ощадбанку Сергій Наумов;

▪️ Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Церемонія відкриття заходу розпочалась із внесення Державного прапора та виконання Гімну України, після чого присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять і героїзм тих, хто поклав своє життя за свободу та незалежність нашої держави.

З вітальним словом до учасників урочистостей звернувся в. о. ректора Університету Дмитро Серебрянський. Він привітав присутніх із Днем знань та початком нового навчального року: «Нарешті цей день настав. Сьогодні багато таких меседжів можна прочитати на різних інформаційних каналах та в соціальних мережах. Три роки ми навчалися дистанційно через різні виклики часу, ковід і війну. Сьогодні ми нарешті зібралися на цій площі разом, завдячуючи титанічним зусиллям ЗСУ та всім, хто тримає фронт України. Низький всім уклін».

Дмитро Миколайович підкреслив: «Наш університет — маленька копія країни, яка пережила окупацію, але вистояла і відновлюється. Ми теж відновлюємося, і не тільки відновлюємо стіни, ми відновлюємося духовно, з чіткою мотивацією до знань. Адже, як наголошує наш президент Володимир Зеленський: нація, яка хоче бути лідером, робить освіту лідером. Робить освіту чесною».

Звертаючись до першокурсників, Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив: «Вже пройшло 21 рік, як я переступив поріг рідного університету, коли я був його випускником. Тоді ми думали, що в нас вже все відбулося, країна має всі інституції, буде розвиватися і зміцнюватися з кожним роком. Ми тоді не думали, що за незалежність ще потрібно буде боротися й буде війна. Ви сьогодні всі подорослішали і, роблячи свої кроки як дорослі, ви не тільки випереджаєте час, ви збагачуєтеся увагою всього світу до України і маєте честь продовжувати й стверджувати її славу в європейській спільноті».

«Вітаючи всіх вас у День знань, хочу сказати, що ви зробили правильний вибір й будете навчатися в найкращому університеті України, міста-героя Ірпеня — міста, яке вистояло і є незламним, як і цей навчальний заклад. Незважаючи на важкий час і випробування, хочу вам усім побажати, щоб ніколи не забували мріяти. Мрії збуваються, особливо, в студентські роки, коли завдяки знанням закладається життєва основа. Тож успіхів вам на цьому шляху, який наближатиме нашу Перемогу», — побажав студентам Голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

Після численних привітань та побажань старшокурсники вручили молоді символічні студентські атрибути — «Залікову книжку» та «Ключ до знань», а здобувачі виголосили Клятву першокурсника, пообіцявши з гідністю нести звання студента Державного податкового університету.

Свято знань супроводжували творчі виступи обдарованої студентської молоді навчального закладу та юних гостей свята.

Завершились урочистості винесенням Державного прапора України та спільним виконанням Гімну Університету нашим випускником, учасником проєкту «Голос країни» та вокалістом шоу «Танці з зірками», а нині працівником вишу — Володимиром Хоменком, заступницею директора Навчально-наукового інституту права ДПУ Дарією Вітюк, студентом Навчально-наукового інституту права Іваном Швайком та всіма присутніми на святі.