Сьогодні таку можливість мали 124 учнів 11-их класів Бучанського району, адже незабаром для них настане час вибору вишу для здобуття професії. У Державному податковому університеті, єдиному профільному закладі вищої освіти Міністерства фінансів України, такі заходи стали традиційними, бо серед учнівської молоді є попит і зацікавлення. Адже в університеті навчають не тільки на податківців і митників, тут досить широкий вибір професій — від бухгалтерського обліку й цифрових технологій, юриспруденції до гуманітарної сфери.

Під час Дня відкритих дверей активісти студентського парламенту разом із адміністрацією й викладацьким складом подбали про те, щоб учасники побачили університет із середини та на якийсь час стали його частиною в форматі Молодіжної платформи «TEAм skills. Освітній простір майбутнього вступника»!

Ознайомленню з університетом сприяла креативна програма, котру супроводжували члени студентського парламенту ДПУ, які на початку розповіли про особливості навчання у виші, можливості всебічного розвитку в різноманітних гуртках, а також спортивних секціях. Також про те, що кожен бажаючий зможе долучатися до органів студентського самоврядування, а ще матиме шанс взяти участь у програмі з обміну досвідом в навчанні в міжнародних інституціях, вишах, зокрема в Німеччині, де вже навчалися наші студенти. І з кожним кроком євроінтеграції нашої країни такі можливості будуть розширюватися.

Після загального етапу розпочалася друга частина — своєрідні екскурсії із бліц зупинками в навчальних підрозділах університету, коли ментори груп, на які поділили учасників заходу, проводили опитування стосовно історії й діяльності ДПУ.

Зважаючи на Міжнародний День чаю, на всіх локаціях була можливість зігрітися ним й пригоститися смаколиками. Найактивніші учасники бліц-вікторин  були нагороджені спеціальними призами й сертифікатом побувати на справжній чайні церемонії від Андрія Старовойта.

Окрім цього, старшокласники нашого регіону мали можливість поринути в цікавий світ життя університету під час презентацій факультетів та інститутів, зокрема взяти участь у ТОР (Tea orange place) й стати учасником соціального експерименту з психологом на факультеті соціально-гуманітарних технологій та менеджменту ДПУ; дізнаися про « FIN-I-Tea-шки», організованого факультетом фінансів та цифрових технологій, побувати на судовому засіданні в ННІ права під час розгляду кримінальної справи «Пограбування на чайній фабриці. В епіцентрі судового засідання». Також взяти участь у «Ферментації. Мозговий штурм» — ННІ економічної безпеки та митної справи; ознайомитися з «HotTaxMan» на факультеті податкової справи, обліку та аудиту ДПУ.

По завершенні заходу усіх його учасників привітав проректор з навчально-методичної роботи Іван Шемелинець, вручивши найактивнішим старшокласникам призи.