29 серпня — День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

З цим днем пов’язана страшна трагедія в історії захисту України — один з найжахливіших епізодів російсько-української війни — рівно 10 років тому, 29 серпня 2014 року, сотні захисників України загинули в боях за Іловайськ.

Опинившись в оточенні ворога та отримавши обіцянку безперешкодного виходу, українська колона була підступно розстріляна російськими військовими. Ворог накрив вогнем наших бійців у полях із соняшниками під час їхнього виходу по «зеленому» коридору. Саме тому квітка соняшника стала символом Дня пам’яті захисників України.

Сьогодні ми вшановуємо подвиг усіх, хто боровся за незалежність нашої Батьківщини, захищав нашу свободу і віддав своє життя заради нас — вшановуємо пам’ять усіх захисників, які загинули у війні з росією. Завдяки відвазі та героїзму наших військових, сьогодні ми маємо можливість жити, вчитися, навчати та працювати на перемогу!

Пам’ятаємо кожного й кожну! Вічна слава Героям!