Минають роки, але не згасає пам'ять про тих, хто віддав своє життя за рідну землю.

Сьогодні, 8 травня, в Державному податковому університеті відзначили День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років – вшановували пам'ять мільйонів людей, які загинули під час одного із найкривавіших збройних конфліктів в історії людства, участь у якому брали понад 60 держав. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

Керівництво університету, науково-педагогічні працівники та студенти ДПУ зібралися на пам’ятному урочистому заході з метою увічнення пам’яті загиблих та вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу.

Розпочали захід зі спільного виконання Державного Гімну України. Далі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

Під час заходу в. о. ректора ДПУ Дмитро Серебрянський зауважив, що сьогодні ми повинні пам’ятати: пам’ятати правду, пам’ятати подвиг героїв, які віддавали життя заради майбутнього, про яке вони мріяли, пам’ятати, що війна відібрала у нас мільйони життів, пам’ятати про нацизм і про нелюдські вчинки, які призводять до таких великих втрат.

Цей день – як нагадування про те, що немає більшої цінності, ніж життя під мирним небом, на рідній землі. За це зараз бореться вся Україна. І ми маємо об’єднатися, адже тільки шляхом об'єднання світ переміг тоді, і ми переможемо зараз.

Директорка Музею історії університету Ольга Підлісна нагадала присутнім, що вагомий внесок у боротьбу із фашизмом зробив саме колектив нашого навчального закладу, згадала про ветеранів закладу освіти, про Героїв війни – випускників, співробітників, які добровільно пішли на фронт у перші дні оголошення війни, без подвигу яких не було б ані сучасної України, а це понад 3 000 викладачів та студентів, більшість з яких загинули.

Далі відбулися виступи студентів та співробітників університету. Після чого учасники урочистостей вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів до меморіального комплексу університету.

Слава Україні і вічна пам'ять полеглим у тій війні!