Уже другий рік поспіль Україна відзначає День Збройних сил в умовах повномасштабного вторгнення рф, що є нашим щитом та мечем в руках мужніх захисників і захисниць ЗСУ, які продемонстрували, що здатні протистояти найагресивнішій армії світу та розвінчати міф про її силу. 

Серед хоробрих і нескорених воїнів є багато випускників, студентів і працівників ДПУ. На жаль, 41 із них навічно залишаться в строю та нашій пам’яті, яку вшановано сьогодні хвилиною мовчання під урочистостей з нагоди Дня ЗСУ та чином молитви, звершеної настоятелем храму святого Миколая Чудотворця, протоієреєм та капеланом Андрієм Клюшевим.

Разом із всією університетською родиною пам'ять полеглих також вшановували батьки, рідні та друзі загиблих, представник центру досліджень воєнної історії генерального штабу Збройних сил України Владислав Добуш. 

Схиляючи голови перед подвигом героїв ДПУ, кожен присутній мав можливість подивитися їм в очі на світлинах, подякувати за мирний сон та спокій, за якій вони заплатили найціннішим — своїм життям!  

Ми всі маємо бути гідними подвигу й самопожертві наших полеглих воїнів, доблесті та відвазі Збройних сил України, які в холодних окопах та бліндажах захищають кожен наш день. Слава Україні та героям ЗСУ!