Саме в цей день у приміщенні Ірпінської міської ради був підписаний Меморандум про співпрацю та партнерство між Державним податковим університетом та Ірпінською міською радою.

В.о. ректора Державного податкового університету Дмитро Серебрянський на запрошення міського голови Олександра Маркушина відвідав міську раду, де і був підписаний Меморандум, який передбачає нові можливості в партнерстві і співпраці за такими напрямами:

– залучення донорів для відновлення навчальних корпусів Університету;

– відновлення гуртожитків, в яких проживають викладачі, студенти, ВПО;

– створення коворкінг-центрів на території Університету для громади;

– координація спільних зусиль щодо створення проєкту відновлення Університету;

– розробка плану спільних заходів, спрямованих на безпеку міста та його громади;

– організація та проведення спільних заходів;

– залучення науково-педагогічних працівників Університету до розробки та впровадження грантів і проєктів Ірпінської міської ради.

“Ми зацікавлені у тісній співпраці, тому що спільно ми вирішимо більше питань, ніж індивідуально. Документ, який сьогодні підписали, лише підкріплює вже розпочаті практичні кроки. Сподіваюся, що ця подія відкриє нове вікно можливостей і для університету, і для Ірпеня в цілому”, – зауважив Дмитро Серебрянський.

В свою чергу Олександр Маркушин відмітив: “Ми на всі 100% готові до співпраці. Готові рухатись по відбудові університету. Я завжди казав, що університет не може без Ірпеня, а Ірпінь не може без університету, тим паче зараз, коли університет постраждав. Будь-яку історію треба максимально рухати та просувати, а університет - це флагман для нашого міста. Хотілось б виокремити об’єкти, будівництво яких зупинилося ще перед війною, це спортивний центр, гуртожиток, медичний центр – в перспективі треба все це відновити, і ми готові рухатися разом”.

Від імені колективу ДПУ Дмитро Серебрянський висловлює щиру подяку міському голові Олександру Маркушину та його команді за партнерство, співпрацю й теплу зустріч.