Міністерство освіти і науки України та компанія Grammarly оголосили про початок співпраці та запуск 6-місячного пілотного проєкту. Українські заклади вищої освіти можуть долучитися до програми та отримати безплатний доступ до продукту Grammarly for Education із наступного навчального року. Цю ініціативу спрямовано на підвищення рівня англійської мови у студентів і викладачів.

Grammarly — заснована в Україні компанія, яка розробляє комунікаційного асистента на основі ШІ. Її продукт допомагає поліпшувати спілкування англійською мовою. Grammarly щодня використовує понад 30 мільйонів людей у всьому світі та більш ніж 3 тисячі освітніх установ, зокрема провідні університети США.

Мета проєкту — надати українським студентам і викладачам доступ до передових інструментів для вдосконалення навичок англійської мови. Grammarly for Education пропонує комплексну підтримку, яка виходить за межі виправлення орфографічних і граматичних помилок у текстах англійською мовою та охоплює:

  • рекомендації щодо поліпшення чіткості, лаконічності та тону текстів; 
  • пояснення до стратегічних рекомендацій сервісу, які допомагають покращувати навички письма;
  • додаткові функції на основі генеративного штучного інтелекту, які можуть бути опціонально ввімкнені адміністраторами навчальних закладів;
  • функцію автоматичного генерування цитат і детектор плагіату.

Компанія дотримується принципів безпечного та відповідального використання штучного інтелекту, а також розробила курс «AI for Students», який надає студентам рекомендації щодо відповідального застосування технологій генеративного ШІ.

Упровадження сервісу Grammarly for Education у закладах освіти сприятиме підвищенню загального рівня англійської мови та її популяризації як мови міжнародного спілкування в Україні.

Починаючи з 2024–2025 навчального року, ЗВО зможуть приєднатися до пілотного проєкту та отримати безплатний доступ до Grammarly for Education на 6 місяців. Для підготовки викладачів у вересні буде проведено спеціальний тренінг з імплементації продукту. Дата й час тренінгу будуть оголошені у серпні.

Детальніше про проєкт — за покликанням

Для участі у проєкті звертайтеся: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..