Сьогодні, 30 вересня, відзначають Всеукраїнський день бібліотек. Цей день символізує визнання важливої ролі бібліотеки у розвитку освіти та науки, а також цінність тяжкої праці бібліотекарів.

Бібліотека університету пройшла непростий шлях та цікавий шлях, починала свою роботу з невеликих фондів і маленьких приміщень. За 19 років вона розширила межі свого простору та підняла стандарти обслуговування на новий рівень, впровадила цифровізацію у, практично, всі технологічні процеси обслуговування користувачів, обліку та звітності бібліотеки. Для здобувачів освіти в ДПУ, бібліотека – це один із інструментів здобуття знань та формування вмінь з обраного освітнього фаху.

Наукова бібліотека – ключовий структурний підрозділ університету, діяльність якого спрямована на ефективну підтримку наукового та освітнього процесу і базується, як на традиційних формах бібліотечно-бібліографічного обслуговування, так і на впровадженні сучасних інноваційних технологій. Бібліотека університету організовує процес інформаційної комунікації з користувачем як у реальному, так і віртуальному просторі.

Життя бібліотеки Державного податкового університету розділилося на до та після 24 лютого 2022 року...

Цьогоріч День бібліотек ми відзначаємо в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом, а бібліотеки для своїх користувачів, партнерів та друзів стали і точкою опори, і місцем сили, і простором для спільнодії.

Випробування на «міцність» бібліотекарі пройшли у період карантинних обмежень та особливої стійкості і незламності набули за період воєнних дій у Ірпені під час російської агресії. Бібліотека, як і весь університет, зазнала серйозних пошкоджень як будівлі, так і бібліотечних фондів та електронних баз даних. Згуртований колектив працює для забезпечення потреб студентів, викладачів та співробітників ДПУ у період воєнного стану, сьогодні ми вирішуємо питання збереження бібліотечного фонду, відновлення електронних документів та матеріально-технічної бази. Ми переконані, що відповідально та професійно робити свою роботу – це

Бібліотека нашого університету сьогодні не лише обслуговує користувачів, займається соціокультурною діяльністю, забезпечує науковців та здобувачів вищої освіти достовірною інформацією, рятує фонд, бореться за кожен гігабайт інформації на вцілілому сервері, відновлює роботу сайту, налагоджує роботу з користувачем у соціальних мережах тощо. Разом з тим, фахівці бібліотеки намагаються не бути осторонь роботи волонтерських центрів допомоги Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам.

Разом відбудуємо нашу країну!

Ми пишемо нову історію!

Шановні бібліотекарі! Вітаємо з професійним святом. Нехай ваша сила, життєва енергія, творча наснага будуть гарантією нових досягнень у житті, а кожна розпочата справа стане ще однією сходинкою до вершин подальших успіхів!