За сприяння професора Університету Алабами (США), адвоката-практика та давнього друга ДПУ Стівена Хамфріса до закладу вищої освіти завітали Джон Суїні та Каолан Робертсон.

Британський журналіст-розслідувач і письменник Джон Суїні та телерепортер Byline TV Каолан Робертсон прибули до Податкового університету, щоб на власні очі побачити масштаб руйнувань закладу вищої освіти, зібрати фото- й відеоматеріали зі свідченнями російської агресії для майбутнього фільму, мета якого – розказати світові правду про цю війну.

Гостей радо прийняла адміністрація Університету: в. о. ректора Дмитро Серебрянський, проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Венцковський, учений секретар Олександра Смірнова, помічник ректора Олександр Лятамбор.

На зустрічі Джон Суїні розповів про свій творчий шлях та подарував ДПУ книгу "Вбивця в Кремлі". Автор наголосив, що ключовий її меседж: «Путін не просто вбивця, а серійний вбивця».

Він розповів, що почав писати книгу понад 23 роки тому, після подій в Чечні, коли побачив, що росія вчинила в цій країні. Джона Суїні сильно сколихнула історія з вторгненням в Грузію, потім Сирію і безумовно вразило захоплення Криму у 2014 році. А події 2022 року він бачив на власні очі, перебуваючи в цей час в Києві.

Також журналіст із Лондона запропонував прочитати відкриту лекцію студентам Університету і для широкого загалу, і запевнив, що він є великим другом України.

Організували зустріч відділ міжнародного співробітництва та розвитку ДПУ на чолі з Тетяною Домбровською. 

Колектив Державного податкового університету дякує поважним гостям за візит і підтримку. Для нас це надзвичайно важливо та цінно.

Ми віримо у нашу Перемогу, віримо у найкраще майбутнє України! Саме тому кожного дня працюємо над відновленням та відбудовою Податкового університету.