11 грудня до Державного податкового університету завітали представники Норвезької ради у справах біженців (NRC). Гостей зустріли в. о. ректор ДПУ Дмитро Серебрянський та проректор з науково-педагогічної роботи Іван Шемелинець, щоб обговорити можливості співпраці між університетом та іноземною організацією.

Під час зустрічі представники NRC розповіли про свою діяльність, яка включає не лише надання практичної правової допомоги, але й можливість консультацій та інформаційної підтримки для студентів і працівників університету, серед яких є вимушені переселенці.

Представники NRC запропонували керівництву ДПУ спільну діяльність у супроводі проблемних питань ВПО та наданні персональної правової підтримки. Вони також висловили готовність забезпечити допомогу та юридичне консультування всім, хто цього потребує.

У межах візиту гості ознайомилися з діяльністю НЛ «Юридична клініка» університету та провели змістовну розмову з директором навчально-наукового інституту права Василем Топчієм.

Сторонами також була обговорена організація та проведення спільних комунікативних заходів у форматі воркшопів і тренінгів.

Крім цього, представники NRC зазначили, що одним з можливих векторів співпраці є сприяння працевлаштуванню студентів ДПУ з власною базою роботодавців та створенню інших можливостей для здобувачів освіти, зокрема стажування та проходження практики.

Довідково:

Норвезька рада у справах біженців (NRC) розпочала свою гуманітарну діяльність в Україні восени 2014 року з відкриття польового офісу м. Сєвєродонецьк, Луганська область. Стратегія NRC спрямована на задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і постраждалого населення внаслідок бойових дій. NRC є політично незалежною організацією і не має релігійної приналежності. Також вона є єдиною норвезькою організацією, яка спеціалізується на наданні допомоги та захисту людям, які постраждали від вимушеного переселення.

В NRC працює 5000 співробітників у різних країнах Африки, Азії, Південної Америки та Близького Сходу.